Devět dnů volna by mohlo zpomalit šíření koronaviru ve školách

0

školy, covid-19, ředitelské volno, moravskoslezský kraj


Kvůli zhoršující se epidemiologické situaci doporučila Krajská hygienická stanice vyhlásit ve školách dva dny ředitelského volna. Na základě tohoto doporučení vyzvalo vedení Moravskoslezského kraje ředitele škol, které zřizuje, aby na pondělí 25. a úterý 26. října ředitelské volno vyhlásili. Stejné doporučení dostali také zřizovatelé ostatních škol v kraji. Cílem je zpomalit šíření koronaviru ve školských zařízeních.

„Díky těmto dvěma volným dnům a podzimním prázdninám se pauza ve školní docházce prodlouží na devět dnů. To je doba, která by mohla s ohledem na sedmidenní inkubační dobu viru zmírnit nárůst počtu případů onemocnění. Právě ve školách dochází v posledním období k alarmující rychlosti šíření nákazy. Proto je doporučení hygieniků na místě. Věřím, že jej ředitelé škol vyslyší,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák a doplnil, že v regionu je aktuálně evidováno 36 ohnisek nákazy ve školských zařízeních, je v nich 341 pozitivně testovaných osob.

Všichni víme, jaká negativa s sebou přineslo dlouhé přerušení prezenční výuky letos na jaře. Žáci byli izolovaní, ztráceli motivaci k učení, u některých dětí se objevovaly i psychické potíže. Devítidenní pauza ve výuce by mohla zabránit tomu, aby se tato nešťastná situace opakovala. Nyní je třeba pokusit se zastavit skokový nárůst nemocných a delší pauza ve výuce se nabízí jako vhodné řešení,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Stanislav Folwarczny.


TZ: Moravskoslezský kraj



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář