Květinové louky budou i na dalších místech Poruby

0

poruba, louka


Květinová louka na Francouzské ulici se u lidí setkala s velmi pozitivními reakcemi. Příští rok se luční kvítí objeví i v dalších lokalitách Poruby.

Minulý týden se desítky lidí vydaly natrhat si kytici na louku na Francouzské ulici. Bylo to symbolické rozloučení s novinkou, která se líbila nejenom Porubanům.

Jsme rádi, že louka vyvolala tak pozitivní reakce. Je vidět, že se lidem líbila. Bohužel jsme louku už museli pokosit. Proto jsme vyzvali Porubany, ať si ještě předtím přijdou květiny natrhat. Těší nás, že jsme jim tím mohli udělat radost, a kytice, které sdíleli na sociálních sítích, byly nádherné,“ uvedla starostka Lucie Baránková Vilamová.

Luční kvítí už tedy lidé letos neuvidí. Ale příští jaro by louka měla vykvést opět. A to nejenom na Francouzské ulici, ale i na dalších místech Poruby.

„Vytipovali jsme pět dalších lokalit, kde květiny vysadíme. Ale už nepůjde o tak velkou plochu jako na Francouzské ulici, kde má louka velikost 2500 metrů čtverečních. Vybrali jsme malé jasně ohraničené plochy o celkové výměře 1700 metrů čtverečních v Oáze klidu, na náměstích Václava Vacka, Antonie Bejdové, Jana Nerudy a Havlíčkově náměstí. Věřím, že lidem luční květiny udělají radost a vhodně doplní další naši výsadbu,“ řekl místostarosta Miroslav Otisk.


TZ: Ostrava Poruba

Foto: Jiří Birke



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář