Bezpečnostní opatření Colours of Ostrava

V pohotovosti jsou desítky policistů


Bezpečnostní opatření Colours of Ostrava

V pohotovosti jsou desítky policistů 

Od dnešního dne 17. července se bude konat v areálu Dolní oblasti Vítkovice tradiční několikadenní hudební festival Colours of Ostrava, na kterém se očekávají desítky tisíc návštěvníků. V této souvislosti jsme přijali bezpečnostní opatření, do kterého nasadíme denně desítky policistů z různých složek a služeb, primárně z Městského ředitelství policie Ostrava, ale také z krajských článků. Budeme spolupracovat i s celorepublikovými útvary a samozřejmě s ostravskou městskou policií a organizátory.

V místě konání akce, tak i v jejím blízkém okolí se budou pohybovat policejní hlídky, primárně z řad uniformované policie. Vzhledem k charakteru akce budou policisté vybaveni i dlouhými zbraněmi. Budeme monitorovat příjezdové trasy, dohlížet na bezpečnost osob i majetku, veřejným pořádkem a kontrolovat dodržování pravidel silničního provozu.

Areál festivalu je v blízkosti velmi frekventované komunikace (ulice Místecká) a tudíž z důvodu zajištění bezpečnosti účastníků bude v tomto úseku snížena rychlost na 50 km/hod. V případě potřeby budou policisté koordinovat dopravu. Všechny účastníky silničního provozu žádáme, aby dbali jejich pokynů, přechodného dopravního značení a pohybovali se místem rovněž s potřebnou dávkou obezřetnosti a ohleduplnosti.

Co se týká bezpečnosti návštěvníků festivalu informujeme mimo jiné i prostřednictvím preventivních doporučení, která jsme v souvislosti s bezpečnostním opatřením připravili. Jedná se například o informační sdělení – leták, a to také v anglickém či polském jazyce. Více na https://www.policie.cz/clanek/bezpecne-na-festivalech.aspx.

mjr. Pavla Jiroušková

17. července 2024











Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy