„Deka není trezor“ - pamatuj, své věci si sám ochraňuj!

MS kraj - preventivní aktivity na koupalištích


„Deka není trezor“ - pamatuj, své věci si sám ochraňuj!

MS kraj - preventivní aktivity na koupalištích 

Léto je v plném proudu a s tím spojené slunečné počasí, kdy náš volný čas budeme trávit u bazénů, na koupalištích tzv. „U VODY“. Tuto příjemnou dobu si všichni chceme užít, ale neměli bychom zapomínat na bezpečnost a zodpovědnost nejen za sebe a naše blízké ale i za věci. V rámci projektu Bezpečnější Ostrava probíhá v Ostravě preventivní aktivita na koupalištích ve spolupráci s Městskou policii Ostrava. Zde jsou návštěvníkům koupališť poskytnuty preventivní rady, jak si chránit své věci během radovánek u vody.

A jaké rady to jsou? děti NIKDY nenechávejte bez dozoru, i malá chvilka může být osudnou, neplavce nepouštějte k vodě bez řádných plovacích pomůcek, zahradní jezírka a bazény si zabezpečte, aby se tam dítě nedostalo (odstraňte schůdky, bazén zakryjte), v bazénu nenechávejte žádné hračky, mohou být lákadlem pro děti, do neznámé vody nikdy neskákejte, nevíme jak je hluboká a co je pod hladinou, plavec by neměl přeceňovat své schopnosti a při vzdálenější plavbě použít plaveckou bójku, neplavte v blízkosti přehrad či hrází, silné proudy vás mohou stáhnout pod vodu, nechoďte do vody, když jste unavení, malátní nebo rozpálení, vždy poslouchejte pokyny plavčíků a vodních záchranářů.

Bezpečnostní zásady, jak chránit svůj majetek: pokud nemusíte, nenoste cenné věci a doklady na koupaliště, na dece nenechávejte ležet cenné věci bez kontroly, ani pod dekou nebo na lavičce, své cennosti nedávejte do ošacení či botů – o těchto skrýších zloději také vědí, v případě, že je koupaliště vybaveno bezpečnostními schránkami k ukládání věci, využijte tuto možnost zabezpečení, jestliže na koupaliště přijedete autem, nic v něm nenechávejte, protože i obyčejná prázdná igelitová taška může být pro pachatele důvodem k vniknutí do vozidla.

Mějte na paměti, že voda je nebezpečný živel a v kombinaci s lidskou nezodpovědností, přecenění vlastních schopností či posílení alkoholem jde o zbytečné hazardování se životem.

Myslete však i na pravidelný pitný režim nealkoholických nápojů, pokrývku hlavy a užívejte si příjemných letních radovánek. Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
nprap. Mgr. Lenka Stočes Hubertová
oddělení prevence



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy