Košťálek z Dynama do Vítkovic

Obránce Jan Košťálek opouští Dynamo Pardubice a přestupuje do Vítkovic. Košťálek, který za tři sezony odehrál 185 zápasů a nasbíral 111 bodů, se rozhodl pro Vítkovice díky jejich profesionálnímu přístupu. Přestup potvrdil sportovní ředitel Petr Sýkora, který vyjádřil vděčnost za jeho přínos pro tým.


Obránce Jan Košťálek opouští Dynamo, přestupuje do Vítkovic

Jan Košťálek se stal druhým hráčem, který opustil Dynamo po neúspěchu s mistrovským titulem. Po odchodu útočníka Tomáše Hykého do Sparty, je Košťálek dalším klíčovým hráčem, který změní své působiště. Východočeský klub se s ním musel rozloučit, zatímco obránce podepsal novou smlouvu s Vítkovicemi. Košťálkův odchod potvrdil sportovní ředitel Petr Sýkora, který mu poděkoval za tři sezony odehrané v dresu Dynama a vyjádřil naději na budoucí spolupráci.

Jan Košťálek, který přišel do Pardubic z pražské Sparty před třemi lety, se za tu dobu stal nepostradatelným členem týmu. Během svého působení v Dynamu odehrál včetně play off celkem 185 zápasů a zaznamenal 23 gólů a 88 asistencí. Ve dvou sezónách byl dokonce nejproduktivnějším obráncem týmu a v aktuální extraligové sezóně byl ve sběru bodů překonán pouze Peterem Čerešňákem.

Košťálekova přestup do Vítkovic je vnímán jako velký přínos pro ostravský klub. 'Honza Košťálek je obrovskou posilou pro naši obranu a celý tým. Je to zkušený hráč nejvyšších kvalit a reprezentant, takže jsme opravdu nadšení, že bude oblékat náš modro-bílý dres,' uvedl sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček.

Přestože měl Košťálek několik jiných nabídek, rozhodl se pro přestup do Vítkovic díky jejich profesionálnímu přístupu a rychlému jednání. 'Měl jsem ještě dvě tři možnosti, ale Vítkovice zvítězily díky jejich přístupu a korektnímu jednání. Mluvil jsem osobně s majitelem panem Pavlíkem a cítím, že mají velké ambice uspět v nové sezóně,' uvedl Košťálek. Navíc ho trenér Pavel Trnka, který ho vedl v juniorské reprezentaci, přesvědčil svými plány a vizi pro tým.

Zatímco trenér Dynama, Marek Zadina, zůstává u Pardubic a podepsal novou smlouvu, Jan Košťálek se těší na nové výzvy v ostravském klubu. 'Přeji Honzovi úspěšný ročník a věřím, že se naše cesty za rok opět spojí,' dodal sportovní ředitel Sýkora.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy