Krajská nemocnice zahajuje operace s novými švédskými endoprotézami

Krajská nemocnici musela změnit dodavatele endoprotéz poté, co americký výrobce přestal zásobovat Českou republiku. Nový dodavatel byl nalezen ve Švédsku a primář ortopedie Radek Pavliční absolvoval potřebné školení.


Nemocnice v Krajské nemocnici na východě Čech nedávno čelila výzvě, když dlouhodobý americký dodavatel endoprotéz přestal zásobovat Českou republiku. Tento krok vyvolal nutnost hledání nového dodavatele, který by splňoval zákonné požadavky jak v České republice, tak v Evropské unii.

Nového dodavatele se podařilo nalézt ve Švédsku. Pro zajištění maximální odbornosti byl primář ortopedie Radek Pavliční vyslán do Švédska na školení o nových typech protetických kloubů. Díky tomuto školení je nyní nemocnice opět schopna provádět standardní operace výměny zápěstního kloubu, což potvrdil ředitel KHN Tomáš Canibal.

Operace nahrazení kloubu přináší pacientům významnou úlevu od bolestí a zachovává pohyblivost v zápěstí. Alternativou je použití vnitřní kovové dlahy k zpevnění poškozeného kloubu, což však vede k trvalému ztuhnutí kloubu a pozdější výměna za umělý kloub je již technicky nemožná, vysvětlil primář Pavliční.

Rostoucí počet pacientů, kteří potřebují výměnu zápěstního kloubu, je částečně způsoben nárůstem sportovních a jiných úrazů a také delší dobou aktivního života. Produkty amerického dodavatele byly nahrazeny švédskými výrobky, které splňují všechny potřebné standardy.

Primář Pavliční uvedl, že endoprotézy od dřívějšího amerického dodavatele se přestaly dovážet před několika lety, což vedlo k hledání nového řešení. Nové endoprotézy získané ze Švédska však vyžadovaly, aby lékaři absolvovali specializované školení přímo u výrobce. Tento krok umožnil obnovit plnou operativní kapacitu nemocnice.

A konečně, po dvou letech čekání, se nového kloubu dočkala i dvaašedesátiletá žena. V současných dnech nemocnice provádí výměnu kloubu již u druhého pacienta. Tento úspěch potvrzuje, že Krajská nemocnice východu Čech je opět plně vybavena k poskytování pokročilé ortopedické péče s využitím nejnovějších technologií.

Doporučení redakce: Pro kvalitní a spolehlivé dezinfekční prostředky ANIOS - STÉRIDINE - GARCIN, zavítejte na stránky s kvalitní dezinfekcí.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy