Opatření policie, hudební produkce

Ostrava: Opatření policie v souvislosti s Beats for love v Ostravě


Opatření policie, hudební produkce

Ostrava: Opatření policie v souvislosti s Beats for love v Ostravě 

V Ostravě proběhne od středy 3. července 2024 v areálu Dolní oblasti Vítkovice několikadenní hudební produkce. Lze očekávat pohyb vyššího počtu osob nejen v tomto místě, ale i v místech ubytování či při přepravě, včetně městské hromadné dopravy.

Reagujeme přijatým bezpečnostním opatřením, obecně jsme posílili výkon služby. Nasadíme denně desítky policistů z různých složek a služeb, především z Městského ředitelství policie Ostrava, ale také z krajských článků. V místě či okolí se budou pohybovat policejní hlídky, primárně z řad uniformované policie. Hlídky budou jak na pevných stanovištích, ale také mobilní. Vzhledem k charakteru akce budou mít policisté i dlouhé zbraně. Budeme monitorovat dění, dohlížet na bezpečnost osob i majetku, budeme se věnovat také bezpečnosti v dopravě. Jsme připraveni reagovat na aktuální situaci, podněty od občanů a účastníků, rovněž tak poskytnout radu či pomoc. Samozřejmostí je spolupráce se strážníky Městské policie Ostrava.

Dopravní policisté budou rovněž na místě, neboť toto je přilehlé frekventované komunikaci (ulice Místecká). V případě potřeby budou koordinovat dopravu. Řidiče žádáme, aby dbali jejich pokynů, přechodného dopravního značení a projížděli rovněž s potřebnou dávkou obezřetnosti. Apel dbát pravidel silničního provozu platí pro všechny ostatní účastníky. Děkujeme.

Pro bezpečí vás všech na festivalech připravila moravskoslezská policie důležitá preventivní a informační sdělení, rovněž v angličtině a polštině: https://www.policie.cz/clanek/bezpecne-na-festivalech.aspx .

por. Mgr. Soňa Štětínská
oddělení tisku, 3. července 2024


Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024