Po lešení a pak přes pootevřené okno ….

Karvinsko - jen pár dnů stačilo, aby policisté vypátrali muže, který měl minulý týden využít lešení a vloupat se do dvou bytů v Rychvaldě.


Po lešení a pak přes pootevřené okno ….

Karvinsko - jen pár dnů stačilo, aby policisté vypátrali muže, který měl minulý týden využít lešení a vloupat se do dvou bytů v Rychvaldě. 

Koncem minulého týdne přijali policisté oznámení o vloupání do bytu v Rychvaldě. Policisté obvodního oddělení Bohumín na místě zjistili, že pachatel využil lešení, které bylo u právě rekonstruovaného bytového domu postaveno, a do samotného bytu vnikl přes okno pootevřené na ventilaci. Kromě oznamovatele se policistům přihlásil i další obyvatel domu s tím, že také jeho obydlí bylo vykradeno. Z obou bytů byla odcizena elektronika, šperky a finanční hotovost v celkové hodnotě 20 000 korun.

V prvotním pátrání po pachateli policistům napomohlo, že majiteli elektroniky se podařilo jednu z odcizených věcí lokalizovat. Ta se sice již na uvedeném místě nenacházela, ale další operativní činnost a osobní znalost nejen policistů obvodního oddělení, ale také jejich kolegů z 2. oddělní obecné kriminality, je během několika dnů dovedla k možnému pachateli.

V rámci zkráceného přípravného řízení, které policisté s šestačtyřicetiletým mužem zahájili, zjistili, že měl využít pracovní přestávky, kdy na stavbě nebyli dělníci. Podezřelý muž potvrdil, že využil lešení, po kterém vylezl do vyššího patra a následně přes okna pootevřená na ventilaci vnikl postupně do obou bytů. Také uvedl, že některé odcizené věci vyhodil a některé má u známého a chtěl by je vrátit majitelům.

Policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a krádeže. Vzhledem k jeho trestní minulosti mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
26. 7. 2024



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
26.07.2024 07:26



0 +
 

Hlavní zprávy