Policie chytila padělatele falešných vstupenek z Pelhřimovska

Policie dopadla čtyřiatřicetiletého muže z Pelhřimovska, obviněného z padělání a prodeje falešných vstupenek na MS v hokeji a ME ve fotbale, čímž způsobil škodu ve výši 600 tisíc korun. Muž přiznal výrobu a prodej podvodných vstupenek, hlavně na zápasy českého týmu.


Policie úspěšně dopadla čtyřiatřicetiletého muže z Pelhřimovska, který je obviněn z padělání a prodeje falešných vstupenek na mistrovství světa v hokeji. Podezřelý měl podle detektivů způsobit škodu ve výši 600 tisíc korun pěti poškozeným osobám. Předpokládá se však, že skutečný počet podvedených lidí bude mnohem vyšší. Mnozí z nich si zatím neuvědomili, že zakoupili falešné vstupenky, protože zápasy, na které se chtějí podívat, se teprve odehrají.

Muž, který byl stíhán na svobodě a přiznal se ke své trestné činnosti, použil většinu získaných peněz na sázky v různých sázkových kancelářích. „Případ je velmi rozsáhlý zejména počtem poškozených osob, což bude pro kriminalisty časově i procesně velkou výzvou při kontaktování všech postižených a dokumentování všech skutků,“ uvedl Luboš Jakoubek, zástupce ředitele územního odboru Policie České republiky v Pelhřimově.

Kriminalisté během vyšetřování zjistili, že muž nejenže falšoval a prodával vstupenky na hokejové mistrovství světa, ale také vstupenky na nadcházející mistrovství Evropy ve fotbale, které se uskuteční v červnu v Německu. Dana Čírtková, policejní mluvčí, potvrdila, že bylo zadokumentováno pět poškozených, kterým muž způsobil škodu za zmíněných 600 tisíc korun. „Jeden z podvedených dokonce sám nakoupil od podvodníka větší množství vstupenek za téměř 490 tisíc korun, které pak dále prodal v dobré víře, že jsou autentické,“ dodala Čírtková.

Muž začal se svou trestnou činností koncem listopadu minulého roku, kdy prostřednictvím sociálních sítí a dalších způsobů nabízel k prodeji vstupenky na hokejové mistrovství světa a další sportovní události. Namísto skutečných vstupenek, které neměl k dispozici, zasílal zájemcům padělky, které sám vyráběl. Většina těchto falešných vstupenek byla na zápasy českého týmu.

Policie proto vyzývá všechny, kteří si zakoupili vstupenky mimo oficiální prodejní kanály, aby si své vstupenky ověřili ještě před odjezdem na zápasy. Toto varování platí jak pro hokejové mistrovství světa, tak pro mistrovství Evropy ve fotbale. Pokud mají lidé podezření, že zakoupili padělky, mohou se obrátit na jakoukoliv služebnu Policie České republiky s podezřelými vstupenkami a veškerými podklady o jejich nákupu.

Hokejový šampionát se v České republice koná v Praze a Ostravě od 10. května. Zakončení je plánováno na neděli 26. května, kdy se odehrají zápasy o medaile. Od začátku šampionátu policie zaznamenala již tři stovky falešných či opakovaně prodaných vstupenek.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy