Pro pár korun

Havířov - své vrstevníky měli oloupit o 55 korun


Pro pár korun

Havířov - své vrstevníky měli oloupit o 55 korun 

Spolupráce kriminalistů s policisty obou havířovských obvodních oddělení a strážníky městské policie podpořena desítkami hodin strávených při výsleších svědků a vyhodnocování dokumentace vedla k obvinění dvou mladíků. Starší, již plnoletý, byl obviněn ze spáchání zločinu loupeže, mladší, kterému ještě nebylo osmnáct let, byl obviněn z provinění loupeže.

Začátkem května v podvečer měli oba obvinění požadovat po dvou chlapcích pervitin. Poté, co jim sdělili, že nejsou „feťáci“ a drogu nemají, starší z dvojice měl jednoho z chlapců uhodit a pod pohrůžkou dalšího násilí požadovat vydání peněz. Z obavy z možného dalšího fyzického napadení jim oba chlapci vydali 55 korun, což byly všechny peníze, které měli u sebe.
Jeden z poškozených vše oznámil strážníkům na tísňovou linku 156. Ti okamžitě informovali policisty obvodního oddělení. Na místo skutku se tedy sjely hlídky strážníků i policie, ale bezprostřední pátrání po pachatelích úspěšné nebylo. Ovšem indicie, které v rámci prověřování kriminalisté shromáždili, vedly k výše obviněným. Na základě předchozího souhlasu vydaného státním zástupcem byli v polovině června oba zadrženi.
Mladší z obviněných ke skutku odmítl vypovídat, starší popřel nejen fyzické napadení, ale také jakoukoli pohrůžku pro vydání peněz. V případě odsouzení hrozí již osmnáctiletému mladému muži trest odnětí svobody až na deset let. Jelikož v případě postihu mladistvých pachatelů jsou trestní sazby poloviční, sedmnáctiletý mladík může být odsouzen až na pět let.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
28. 6. 2024



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy