Kamiony trápí Bílou, záchrana v nedohlednu

0

kamiony, dopravní zpoždění, slovenská dálnice D3, otevření dopravních cest, schvalování dokumentace, blog, blogall


Kamiony projíždějí Bílou kvůli zdržení na slovenské dálnici D3. Starosta Tomáš Kubačák uvedl, že situaci by zlepšilo otevření dopravních cest v oblasti Čadce. Dopravci zdržení přiznávají, a to až hodinové. Stavba D3 má probíhající schvalování dokumentace, termíny nejsou jasné, problémy budou trvat roky.

Tahače s návěsy projíždějí těsně pod okny obecního úřadu v Bílé, stejně jako tomu bylo v minulých letech. 'Kamiony začaly od 1. dubna znovu využívat silnici I/56,' uvedl starosta Bílé Tomáš Kubačák (Pro lepší Bílou). Podle jeho slov by situaci výrazně zlepšilo otevření dopravních cest na slovenské straně, konkrétně v oblasti Čadce. 'Řidiči by nebyli motivováni využívat naši silnici I/56, kdyby byla doprava plynulejší na Slovensku,' dodal starosta.

Dopravci sami přiznávají, že problém spočívá v construction na slovenské dálnici D3. 'Pracujeme pro automobilku KIA, která se nachází na trase Ostrava – Žilina,' řekl jednatel firmy Čespol Ján Čečotka. Zdržení v Kysuckém Novém Mestě bývají až hodinová, což je pro dopravce nepřijatelné, vzhledem k nutnosti dodržovat přesné časy doručení.

Jedním z důvodů, proč se kamiony zdrží v Kysuckém Novém Mestě, je stavba budoucího napojení na připravovaný úsek dálnice D3. „U projektu dálnice D3 Žilina, Brodno – Kysucké Nové Mesto a D3 Kysucké Nové Mesto – Oščadnica probíhá přebírací řízení dokumentace pro stavební povolení,' sdělila Michaela Lacková, mluvčí slovenského správce silnic, Národní dálniční společnosti, aniž by uvedla konkrétní časový harmonogram.

Je jisté, že řidiči i obyvatelé Beskyd si na nové dálniční spojení budou muset počkat ještě několik let. Mezitím budou muset obyvatelé i dopravci snášet současné nekomfortní podmínky. Radnice v Bílé doufá v urychlení staveb i na slovenské straně hranice, aby se problém mohl vyřešit co nejrychleji.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář