20 km cyklostezek: Opava propojuje město i okolí

Opava se stává cyklistickým rájem díky budování sítě cyklostezek. Město má nyní více než 20 km stezek a plánuje další výstavbu směrem k obcím Raduň, Milostovice a Oldřišov. Místní aplikace Cyklodoprava usnadňuje plánování a sledování tras.


Opava se postupně stává cyklistickým rájem, jelikož město intenzivně pokračuje v budování sítě cyklostezek. Momentálně má Opava více než 20 kilometrů cyklostezek. Pokrývají hlavně místa, jako jsou stezky pro chodce a cyklisty s víceúčelovým provozem, a nabízejí širokou škálu směrů a možností pro návštěvníky centra města.

Petr Popadinec (ANO), radní Opavy prohlásil: “Když uvedu ulice Englišova, kdy v protisměru může také jet cyklista. Určitě je to v rámci cyklostezek výhodné pro ty cyklisty, protože odtud se mohou dostat přímo do Otic, kde vede cyklostezka dále, ale je to stále problematické, protože opravdu vytvořit sólo cyklostezky v centru města je oříšek, který se budeme snažit rozlousknout.”

Město Opava plánuje další fázi výstavby cyklostezek, které povedou do obcí Raduň, Milostovice a Oldřišov. Budova sítě cyklostezek v Opavě poskytuje obyvatelům možnost snadného a bezpečného přístupu do městského centra a blízkosti k městským i okolním vesnicím. To usnadňuje cesty pro obyvatele Greater Opavy a zvyšuje atraktivitu Opavy jako místa pro rekreaci a sport.

V současnosti je vrcholem úsilí snaha zprovoznit cyklostezku z Opavy do Raduně. Tato trasu si cyklisté mohou oblíbit díky okouzlujícímu tamějšímu zámku. Petr Popadinec (ANO), radní Opavy prohlásil: “Máme tam i zámek a jízda z Kylešovic do Raduně je taková riziková, protože cyklostezka tam není. Spolupracujeme na tom s obcí Raduň, která tu cyklostezku bude stavět na základě dotačního titulu, cyklostezka by měla vést směrem do Raduně, když pojedete, tak po pravé straně.”

Město rovněž intenzivně pracuje na nových projektech cyklostezek, jako je dokončení cyklostezky z Opavy do Oldřišova nebo výstavba nové cyklostezky Opava-Milostovice. Obě tyto cyklostezky přinesou obyvatelům více možností přístupu k hlavním městským atrakcím, jako jsou parky, kina, obchody a restaurace.

Opava si také kladou za svůj hlavní cíl zlepšit podmínky pro cyklisty a pěší. Například komunikace s Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD) o zprovoznění průchodu pod obchvatem Milostovic - Opava je jednou z priorit města v rámci zlepšení životního prostředí.

Aplikace nazvaná Cyklodoprava slouží jako jednoduchý nástroj pro nalezení a sledování cyklostezek a tras v Opavě a okolí. Tato webová aplikace může být použita pro plánování a sledování cyklistických výletů a nabízí přehled o vzdálenostech a atrakcích, které cyklisté mohou navštívit.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy