ADRA Frýdek-Místek podporuje 45 rodin s dětmi s autismem

ADRA ve Frýdku-Místku pomáhá 45 rodinám dětí s poruchou autistického spektra a přistupuje k celosvětové kampani na podporu chápání autismu, konané 2. dubna.


ADRA ve Frýdku-Místku usiluje o zlepšení života 45 rodinám dětí s poruchou autistického spektra. Svou pomoc rozšiřuje a přistupuje k celosvětové kampani na podporu chápání autismu. Tato zvláštní událost se koná 2. dubna, známá jako Světový den porozumění autismu.

Petr Adamus, zástupce vedoucího Dobrovolnického centra ADRA v Frýdku-Místku vysvětlil: 'Cílem tohoto dne je jak informovat veřejnost o tom, jak život s autismem vypadá, tak také podporovat rodiny, které jsou touto diagnózou postižené. Děkujeme městu za podporu našich aktivit, které jsou zaměřeny na zlepšení kvality života těchto dětí. V rámci našich volnočasových aktivit, včetně sportovních a kreativních kroužků, se snažíme pro děti s autismem vytvořit příležitosti k interakci a budování vztahů.'

Organizace ADRA ve Frýdku-Místku je místem, kde rodiče dětí s autismem hledají oporu. Jak uvedla Kamila Horáková, maminka dítěte s autismem: 'Pomoc, pochopení, opora, asistence, důvěra. To jsou hodnoty, na kterých ADRA staví. Díky různým kroužkům mohou naše děti rozvíjet své schopnosti a zapojit se do společnosti. Tato pomoc je také přínosná pro nás rodiče, protože nám poskytuje čas pro odpočinek nebo vyřešení našich potřeb.'

Poruchou autistického spektra se podle odhadů potýká zhruba 200 rodin ve Frýdecko-Místecku. Proto ADRA hledá dobrovolníky, kteří by se chtěli angažovat a pomoci s provozem aktivit pro děti. Jak uvedl Petr Adamus: 'Naše kapacita je na svém maximu a potřebovali bychom další ochotné ruce. Rádi bychom přivítali dobrovolníky, kteří by měli chuť a srdce pomoci těmto rodinám'.

Organizace ADRA se pravidelně věnuje třem skupinám dětí. V každé skupině se nachází deset dětí. 'Pokud máte touhu pomoci a hodinku a půl týdně na to, můžete se připojit k nám a podpořit tak celosvětovou kampaň pro podporu lidí s autismem', dodal Adamus.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy