Energetická soběstačnost díky solární energii: Projekt společnosti Webdevel

Společnost Webdevel s.r.o. úspěšně realizovala projekt zaměřený na zlepšení energetické soběstačnosti své budovy. V rámci projektu byla pořízena fotovoltaická technologie a akumulátorové baterie pro cyklický provoz, což vedlo k výraznému snížení provozních nákladů na energie. Celkové náklady projektu činily 326 590 Kč, přičemž dotace pokryla 261 272 Kč. Tento krok přispěl ke zlepšení životního prostředí a provozní efektivity.


Název programu: Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Název projektu: Akumulací energie za lepším životním prostředí
Jméno žadatele: Webdevel s.r.o.
Termín realizace: 27.3.2019 – 29.5.2019
Způsobilé výdaje: 326 590 Kč
Dotace: 261 272 Kč

Image title

Popis projektu:

Předmětem projektu bylo pořízení fotovoltaického systému a dále pořízení akumulátorových baterií pro cyklický provoz v solárních systémech.

Závěry a výsledky:

Cílem projektu bylo pořízení fotovoltaického systému a fotovoltaických baterií pro cyklický provoz v solárních systémech. Tento krok nám umožnil zvýšit energetickou soběstačnost firemní budovy a snížit provozní náklady na energie. Celkové způsobilé výdaje projektu činily 326 590 Kč, přičemž dotace pokryla 261 272 Kč.

Dlouhodobý přínos pro životní prostředí

Naše společnost se dlouhodobě zaměřuje na udržitelnost a ochranu životního prostředí. Instalace fotovoltaického systému je významný krok k využívání obnovitelných zdrojů energie. Díky solární energii snižujeme naši závislost na fosilních palivech a přispíváme ke snížení emisí CO2.

Akumulátorové baterie nám umožňují efektivně ukládat vyrobenou energii a využívat ji v době, kdy slunce nesvítí. Tím nejen zvyšujeme naši energetickou soběstačnost, ale také přispíváme k stabilizaci elektrické sítě tím, že regulujeme její zatížení ve špičkových odběrových časech.

Výhody pro naši společnost a zákazníky

Využití fotovoltaiky je pro naši společnost klíčové také z důvodu energeticky náročného provozu. Budova je vybavena klimatizačními jednotkami a serverovnou, které vyžadují stabilní a spolehlivý zdroj energie. Díky solární energii můžeme tyto systémy provozovat efektivněji a s nižšími náklady.

Snížením nákladů na energie můžeme našim zákazníkům nabídnout konkurenceschopnější ceny našich služeb. Aktivně se také podílíme na zlepšování životního prostředí v Moravskoslezském kraji, což je pro nás jako zodpovědnou firmu důležitý závazek.

Projekt „Akumulací energie za lepším životním prostředí“ je součástí našeho dlouhodobého úsilí o inovace a udržitelnost. Investice do obnovitelných zdrojů energie a moderních technologií přinášejí konkrétní výhody nejen naší firmě, ale i celé komunitě v regionu.

Fotogalerie
Autor: Mediální skupina Region24 Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy