Festival plný emocí a fantazie: Circa Zoë a další divadelní hvězdy osvítí Ostravu

Francouzsko-italský soubor Circa Zoë čeká na diváky na festivalu ve Ostravě. Diváci mohou očekávat zážitek plný emocí a fantazie. Finský divadelní soubor Race Horse Company nabídne akrobacii a humor. Oblíbený španělský soubor Cia Paki Paya se také vrátí.


Francouzsko-italský soubor Circa Zoë bude jedním z hlavních taháků nadcházejícího festivalu. Podle organizátora akce a hlavního představitele Cirkusu trochu jinak, Václava Pokorného, diváci mohou očekávat zasunutí do světa plný emocí, času a fantazie. Circa Zoë je již držitelem ceny za vizuální impozantnost na prestižním festivalu Winterfest v Salcburku.

Diváci se mohou těšit také na finský divadelní soubor Race Horse Company, který nabídne show plnou akrobacie, fyzického divadla a humoru. Václav Pokorný také prozradil, že letos opět do Ostravy dorazí oblíbený španělský soubor Cia PakiPaya, který v minulém roce publikum výrazně nadchl.

Ostravský Cirkus trochu jinak chystá pro letošní ročník několik překvapení. 'Na festivalu budeme oslavovat naši plnoletost - osmnáct let od založení, a při této příležitosti plánujeme zavést nové impulzy. Jednou z těchto novinek je založení skupiny pod názvem BoCirk, která bude prezentovat nové projekty často ve spolupráci se zahraničními partnery,' sdělil Pokorný.

Právě takovým novým projektem by měl být úvod letošního festivalu. Pokud to počasí dovolí, plánuje se vzlet horkovzdušného balónu a diváci si tak budou moci vychutnat interaktivní show plnou akrobatů a živé hudby v české premiéře.

Návštěvníci se na bezplatném programu před hradem mohou těšit také na umělce z Maďarska, Itálie, Argentiny nebo Japonska. Festival se bude konat od 5. do 9. června.

Festival se bude konat od 5. do 9. června.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy