Interpol na Colours s novou deskou a ve vrcholné formě

Přidáváme do sestavy headlinerů další velké jméno - tentokrát pro milovníky kytar, postpunku a indierocku.


Newyorská kapela Interpol se vrátí po šesti letech do České republiky a v červenci v Ostravě představí naživo své loňské album The Other Side of Make-Believe.

Na něm se trojice složená z kytaristy Daniela Kesslera, virtuozního bubeníka Sama Fogarina a zpěváka s nezaměnitelně zabarveným hlasem Paula Bankse představila ve vrcholné hudební formě a potvrdila mezi svými fanoušky kultovní status. Kapela Interpol nikdy svým fanouškům nezevšedněla, protože ke každé nové etapě v uplynulých šestadvaceti letech přistupovala způsobem, jako by právě začínala. Interpol se stále drží svého zvukového manifestu - úspěšného debutu Turn on the Bright Lights z roku 2002 řazeného mezi rockovou klasiku. 

Loňské sedmé album The Other Side of Make-Believe natočila kapela v produkci Marka „Flooda” Ellise (Nick Cave, Nine Inch Nails, PJ Harvey) na dálku v době covidové pandemie. V recenzích bylo právem označené za požitkářské dílo přinášející „agresivní náladovou kolekci brutalistního romantismu a morbidních kytar“. Temnotu a ponurost Interpol vždycky vyvažovali melancholickou něhou a poutavými lyrickými náladami často zakuklených textů.

„Jsme od základu vypravěči. Píšeme o tom, v co věříme, a doufáme, že nás fanoušci budou následovat. A zatím to vychází. Z respektu vůči nim zpíváme o tom, co je autentické,“ tvrdí jejich autor Banks

Nebývalou odezvu nového alba okomentoval manažer kapely James Sandom: „Interpol jsou největší, kdy byli. Jen potřebovali natočit desku, která zdůrazní všechny jejich podoby - dramata a emoce: nejsilnější deska, nejsmutnější deska, nejpozitivnější deska...“

Poznámka redakce: mezi partnery festivalu Colours of Ostrava patří například pivovar Radegast.

Pokud jste milovníkem piva, zábavy ale také relaxace a pohody, doporučujeme vám výlet do pivních lázní.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy