Jak se vypořádat s ekonomickou krizí?

Podnikatelé se budou navzájem inspirovat na konferenci Idea Forum.


Podnikatelé a lídři z Moravskoslezského kraje se mohou navzájem podpořit v hledání nových způsobů, jak reagovat na probíhající krizi. Letošní ročník konference IDea Forum bude zaměřen na úspory ve firmách. Konference se uskuteční 7. 6. 2023 v Dolních Vítkovicích v Ostravě. Zájemci se mohou registrovat na webu společnosti MSID.

„V Moravskoslezském kraji evidujeme přes 250 tisíc podnikatelských subjektů. Firmy i živnostníci jsou pro náš kraj velmi důležití, jejich úspěch znamená posílení rozvoje regionu, generuje nová pracovní místa, ale i ekonomický růst. Je skvělé, že jsou jednotlivé firmy ochotné se s těmi ostatními dělit o své zkušenosti, nebojí se je inspirovat nebo jim dokonce poradit. Zvlášť v době ekonomické krize může být takové sdílení neskutečnou pomocí. Věřím, že konference Idea Forum bude pro všechny její účastníky přínosem i motivací,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

O své zkušenosti se v rámci panelové diskuze a přednášek podělí celkem 9 významných osobností napříč různými obory, a to například bývalý guvernér ČNB Miroslav Singer, zakladatel a CEO Kofoly Jannis Samaras nebo podnikatel a mecenáš umění Jan Světlík. Nebudou chybět ani konkrétní příklady z praxe od zástupců ze společností Siemens, Hyundai nebo Kovona System. Ti se z pohledu úspor ve firmách zaměří na oblasti jako HR, udržitelnost nebo podnikovou ekonomiku obecně.

„Jedná se vlastně o rozšíření tradiční konference Invest MORE, kterou MSID pořádá už od roku 2015. Původně bylo cílem těchto setkání lákat nové investory do kraje a prezentovat naše investiční příležitosti. Toto ale primárně nejde dělat z Ostravy, je nutné nás prezentovat na mezinárodních fórech, zahraničních veletrzích a podobně. Postupně se tak konference logicky začala zaměřovat více na podporu stávajících investorů a podnikatelů v regionu, takzvanými Aftercare tématy jako jsou HR nebo například digitalizace. Byl bych rád, aby se tento formát dále rozvíjel, a proto i změnou názvu chceme trochu uvést věci na pravou míru. Snad se konference bude líbit a podnikatelé ocení přenos dobré praxe, v tomto roce na téma úspor,“ řekl předseda představenstva regionální rozvojové agentury MSID Václav Palička.

Celý koncept Idea FORUM je sestaven tak, že na samotnou konferenci navazují také další události. Například v souvislosti s udržitelností proběhla speciální doprovodná konference, která byla zaměřena na téma související s udržitelnou a uhlíkově neutrální architekturou.

Idea FORUM se uskuteční 7. června 2023 v Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě. Více informací včetně registrace najdete na webu společnosti MSID.

Konferenci pořádá regionální rozvojová agentura Moravskoslezské Investice a Development (MSID) pod záštitou Moravskoslezského kraje.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy