Národní zemědělské muzeum připravilo divadelní dílny pro zvídavé děti

Divadelní zemědílny jsou nové víkendové zážitky, při kterých se holky a kluci zábavnou formou vzdělávají v zemědělských tématech.


Od března do června mohou malí návštěvníci NZM Praze objevovat a vyzkoušet si různé dovednosti.

Pod dohledem zkušených divadelníků mohou putovat s kapkou vody ze studánky až do moře, vyzkoušet si dojení mléka a stloukání másla i zjistit, k čemu všemu se hodí luštěniny a proč jsou medvědi nejlepší včelaři.

Divadelní představení doprovázená zážitkovou dílnou se zemědělskou tématikou NZM připravilo ve spolupráci s Asociací místních potravinových iniciativ.

Akce se konají 5. března, 2. dubna, 13. května a 10. června vždy od 14 do 16 hodin. Vstupné 60 Kč za dítě od tří let, doprovod zdarma.

Neděle 5. 3.

O vodní kapce

Divadelní představení o kapce z horské studánky, která se na cestě okolo světa dostane až do moře. Napsáno motivy pohádky Daisy Mrázkové. Na divadlo navazují aktivity na téma koloběh vody.

Neděle 2. 4. 

A ta kráva mléko dává

Přijďte s dětmi zjistit, co se stane, když kočička nenajde v lednici máslo a pejsek nechce snídat suchý rohlík. Situaci totiž zachrání tajemný recept na výrobu másla a chuť se něčemu novému naučit. Následují zážitkové aktivity.

Sobota 13. 5. 

O luštěninách

Seznamte se s pejskem a kočičkou, kteří jednoho dne dostali od dětí krabici plnou luskovin a začali luštit jejich příběhy a hrát luštěninové hry. Doplněné hravými a zážitkovými dílnami o luskovinách.

Sobota 10. 6. 

O včelách a včelaři – součást akce Jedu v medu

Představení o medvědovi zlodějíčkovi, kterému dá včela nejdřív pěkně za vyučenou. Posléze, co byl takto vytrestán, si ho včelař, který všechno pozoroval zpovzdálí, vezme do parády a naučí ho správnému včelaření. Následují praktické dílny věnované včelám a včelařskému řemeslu.

Dílny se konají pod záštitou starosty Prahy 7 Jana Čižinského.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy