Nezapomeňte zaplatit za svého psa

Stejně jako každý rok je třeba v určeném období uhradit obyvatelé Opavy uhradit příslušné poplatky za komunální odpady, psy a za pronájem pozemků.


První v pořadí je ten za psa, který je splatný do konce března a musí jej zaplatit majitel každého zvířete od tří měsíců věku psa.

„Opavané za psy platí stejně jako minulých letech, tedy za prvního jeho majitel zaplatí 600 korun, za každého dalšího 900 korun. Pro občany starší 65 let je zavedena snížená sazba 200 korun za prvního a 300 za každého dalšího psa,“ říká Jana Nováková, vedoucí oddělení daní a poplatků opavského magistrátu.

Poplatek nehradí ti, kteří jsou podle vyhlášky osvobozeni, její úplné znění najdou zájemci na webu města v části – Město a úřad – Vyhlášky a předpisy – Poplatek ze psa. Osvobození od poplatku je ale třeba doložit. 

Poplatek je možné uhradit hotově na pokladnách magistrátu, převodem či přes portál občana. K tomu je ale třeba znát variabilní symbol, který byl majitelům psa přidělen při jeho evidenci. Pokud jej plátce nezná, získá ho na pokladně magistrátu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 16.03.2023 09:39




0 +
 

Hlavní zprávy