O nej zdravotní sestřičce může rozhodnout i veřejnost

Prestižní anketa Moravskoslezská sestra i letos ocení sestřičku, které pošle nejvíce hlasů veřejnost.


O kategorii Sestra veřejnosti rozhodují občané, pacienti nebo třeba kolegové z nemocnice. Lidé mohou své hlasy posílat až do konce září. Slavnostní oceňování se uskuteční ve čtvrtek 19. října.

„Práce zdravotníků je pro naši společnost nepostradatelná. Jsem rád, že se úcty a uznání dostává lékařům, ale také zdravotním sestrám. Sestřičky jsou mnohdy srdcem zdravotnického systému. Doprovázejí pacienta od úplného příchodu do nemocnice, přes prvotní vyšetření, jsou důležitou oporou lékařů při samotné léčbě, hrají důležitou roli i ve chvíli, kdy pacient zdravotnické zařízení opouští. Ty nejlepší sestry mají nekonečnou zásobu empatie, ochoty, důslednosti a lidskosti. Jsem si jistý, že jsou tyto rysy vlastní každé z letošních finalistek. Děkuji jim za jejich náročnou a obětavou práci a v soutěži Moravskoslezská sestra jim držím palce,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Jan Krkoška s tím, že hlasování veřejnosti je již spuštěno na webové stránce Sestra MSK.

Lidé mají možnost do 30. září podpořit svou favoritku až pěti hlasy denně. Tím, že budou hlasovat, se navíc zapojí do soutěže o mobilní telefon a dvě vstupenky na slavnostní galavečer Moravskoslezské sestry 2023. Ten se bude konat ve čtvrtek 19. října 2023 v aule VŠB – Technické univerzity Ostrava.

„Těším se na setkání nejen s vítězkami letošního ročníku. Velké poděkování si zaslouží všech 15 finalistek, které vnímám jako zástupkyně zdravotních sester, které svou práci berou hlavně jako poslání. Je mi jasné, že je v našem regionu celá řada dalších skvělých sestřiček, které se zatím do hlasování nedostaly. Tímto děkuji úplně všem sestrám, které jsou pro oporou pro lékaře a anděly pro pacienty, kterým se věnují. Jejich práce je náročná nejen fyzicky, ale i psychicky a rozhodně si zaslouží respekt nás všech,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro zdravotnictví Martin Gebauer a doplnil, že kromě Sestry veřejnosti budou udělena ocenění v kategoriích Ambulantní a domácí péče, Paliativní a hospicová péče, Porodní asistentka a Dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči.

Pořadatelem ankety je tradičně Moravskoslezský kraj. První ročník se uskutečnil v roce 2015, i letos se anketa koná pod záštitou ministra zdravotnictví, hejtmana Moravskoslezského kraje a odbornou podporou prezidentky České asociace sester.

V kategorii Setra veřejnosti mohou lidí hlasovat na stránce Sestra MSK.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy