Tramvaje znovu dle původních jízdních řádů

Dopravní podnik Ostrava (DPO) oznámil návrat k původním jízdním řádům tramvajových linek 1, 2, 7, 10, 12, 15, 17 a 19 po dokončení oprav podjezdu v Ostravě-Jihu.


Dopravní podnik Ostrava (DPO) informuje cestující, že tramvajové linky č. 1, 2, 7, 10, 12, 15, 17 a 19 se vrátí k původním jízdním řádům. Toto oznámení následuje po úspěšném dokončení oprav tramvajového podjezdu v Ostravě-Jihu, které si vyžádaly investici 5,3 milionů korun. Tuto investici hradil DPO z vlastních zdrojů.

Generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morýs vysvětluje, že před provedením oprav museli tramvajoví řidiči snižovat rychlost při vjezdu do neosvětleného podjezdu až na 20 km/h kvůli světelným podmínkám. Nyní, s novým osvětlením, mohou tramvaje projíždět rychleji a plynuleji.

'Využili jsme výluku na provedení dalších údržbových prací,' dodal Morýs. 'Jelikož je přístupnost tratě v podjezdu omezená, bylo nutné využít i speciální stroje, které se běžně při opravách tramvajových tratí nepoužívají.' Mezi využitý technický park patřil například dvoucestný bagr se speciální nástavbou pro výměnu pražců a také speciální zařízení pro úpravu kolejového štěrku.

Kromě výměny kolejí a instalace nového osvětlení došlo i k dalším úpravám podjezdu, což by mělo přispět k ještě vyšší bezpečnosti a plynulosti provozu. DPO tak ukazuje, že se snaží neustále vylepšovat podmínky pro dopravu ve městě, a to bez zbytečných omezení pro cestující.

Do uvedené rekonstrukce se investovalo 5,3 milionů korun. Financování ze vlastních zdrojů ukazuje na silnou finanční pozici DPO a zároveň potvrzuje jeho angažovanost v modernizaci a optimalizaci tramvajové dopravy v Ostravě.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy