ZPRÁVY Kultura Ostravský kraj

Výstava archivních fotografií opavské umělecké školy

Výstava archivních fotografií představuje stoletou historii umělecké školy v Opavě. Návštěvníci zhlédnou fotografie pedagogů, ředitelů, školních budov a událostí. Výstava také představí zájezdovou činnost školy a její úspěšné soubory.

0

Dnes Rebeka Schmidt

Virtuosové představí Beethovena, Schumanna a Brahmse

Večer plný klasicismu a romantismu představil skladby Beethovena, Schumanna a Brahmse v podání tria Igora Františáka (klarinet), Michala Kaňky (violoncello) a Marka Kozáka (klavír). Umělci dokonale propojili své hudební talenty a předvedli jeden z nejzajímavějších koncertů tohoto roku.

0

Před 3 dny Rebeka Schmidt

Mimořádná tvorba Toyen vystavena v Ostravě

Jedinečná výstava v Ostravě představuje knihy a grafické práce umělkyně Toyen vzniklé během jejího pobytu ve Francii. Kolekce představuje více než osmdesát artefaktů, včetně knih, knižních vazeb a grafických listů. Výstava potrvá až do poloviny června.

0

Před 2 týdny Ester Vohradská

Petice za zachování Plato galerie

Ostravská umělecká komunita ztrácí zázemí v bývalém hobbymarketu navzdory petici. Město plánuje jeho zbourání, ale městská galerie Plato nabízí dočasné prostory. Budoucnost uměleckého zázemí zůstává nejistá.

0

Před 2 týdny Ester Vohradská

Udo Dirkschneider: Metalová legenda přichází do Ostravy

Metalová legenda Udo Dirkchneider s kapelou dorazí do Ostravy, kde představí největší hity své kariéry. Koncert je považován za jednu z nejvýznamnějších událostí letošního roku.

0

Před 2 týdny Rebeka Schmidt

Exkluzivní prohlídky frýdeckého zámku

Frýdecký zámek nabízí 12. a 13. dubna 2024 speciální komentované prohlídky s? autorem květinového aranžmá - Slávkou Rabušicovou. Prohlédněte si zámecký okruh s? jedinečnou opulentní květinovou výzdobou. Rezervace doporučena, vstupenky online i na místě.

0

Před 3 týdny Lenka Hubingerová

Kaligrafie jako terapie: odhalíme tajemství starobylého písma

Umělkyně a učitelka Šárka Kolaříková 26.dubna 17:00 - 19:00 nabízí kurz kaligrafie pro začátečníky ve Střední umělecké škole v Ostravě. Učí umění písma ANTIKVY vhodné pro jmenovky, menu a citáty. Kolaříková kaligrafii považuje za formu terapie a způsob uvolnění od stresu a napětí.

0

Před 3 týdny Adam Wágner

Mozek na maximum: Zvyšte kapacity, kreativitu a ostrost mysli!

Máme pro vás dobrou zprávu! Po celý květen se budou konat semináře zaměřené na rozvoj kognitivních schopností a práce s myslí. Semináře pokryjí témata jako informace, zvětšení kapacity mozku, konstruktivní myšlení, tvořivé myšlení a vytváření ostro" mysli. Přidejte se k nám!

0

Před 3 týdny Miroslav Pucholt

Jarní tvořivá kavárna

Studénka oslavuje jaro tvořivou dílnou pro rodiny. Akce nabízí kreativní činnosti, díky nimž si účastníci vyrobí vlastní velikonoční dekorace. Děti se mohou těšit na divadelní představení, malování obličeje a další zábavu

0

Před 4 týdny Miroslav Pucholt

Adan Sanchez, hry a kostýmy: Zábava pro nejmenší!

30. dubna se v Karviné na Lodičkách uskuteční tradiční rodinná oslava Pálení čarodějnic s bohatým programem pro všechny generace, včetně her, hudby a tradičního táboráku.

0

Před měsícem Michaela Prokopová

Třinecká Krystyna Pyszková korunována Miss World!

Čerstvá Miss World, Třinecká Krystyna Pyszková, získala srdce celého světa. V květnu proběhnou oslavy vítězství v Třinci, kde má Krystyna připravené překvapení od místních představitelů. Momentálně pobývá v zahraničí a věnuje se povinnostem spojeným se soutěží Miss World.

0

Před měsícem Rebeka Schidt

Interaktivní koncert: Hudební fantazie dětí s Oranem Etkinem

Interaktivní koncert Orana Etkina s kapelou přichází 2. dubna 2024 16:30 - 17:30 do českých měst v rámci festivalu Mladí ladí dětem. Cílem je vést děti k vnímání hudby skrze fantazii a ukázat, že hudba je radost. Koncerty proběhnou v Praze, Ostravě, Olomouci a Litvínově.

0

Před měsícem Martin Kydlíček

Americká fotografka Ruth Orkin oživuje 50. léta: život ve městech a ženy

V Ostravě proběhne od 15. července do 3. října výstava americké fotografky Ruth Orkin, která představuje 140 jejích fotografií z 40. a 50. let 20. století. Výstava se zaměřuje na poválečnou Ameriku, život ve městech jako New York a americké ženy v nastupujícím období feminismu.

0

Před měsícem Martin Kydlíček

Tři mušketýři a muž se železnou maskou: Akce Léto na zámku láká diváky každého věku

Letošní divadelní sezona na zámku Fryštát v Karviné začala představením Tři mušketýři, kteří předvedou své dovednosti a odvahu. V rámci akce Léto na zámku se s nimi setkáme několikrát v nových představeních. Představení je vhodné pro celou rodinu a nabízí akci, šermířské souboje a dramatické zvraty.

0

Před měsícem Martin Kydlíček