ČNB a Obchodně podnikatelská fakulta Karviná: Společná cesta za finanční gramotností škol

Regionální setkání zástupců ČNB a učitelů základních a středních škol proběhlo s cílem rozšířit finanční gramotnost a zvýšit povědomí o problematice financí. Přítomní pedagogové se seznámili s prezentacemi ČNB a získali informace o Návštěvnickém centru ČNB a jeho využití ve výuce.


V rámci memoranda o prohloubení spolupráce mezi Českou národní bankou (ČNB) a Obchodně podnikatelskou fakultou Karviná proběhlo regionální setkání zástupců ČNB s učiteli základních a středních škol. Akce byla naplánována s cílem rozšířit finanční gramotnost a zvýšit povědomí o problematice financí mezi školami.

Daniel Stavárek, prorektor Slezské univerzity v Opavě pro oblast vědy a zahraničních styků, vítal účast téměř stovky pedagogů z různých oblastí a předmětů. Účastníci semináře měli možnost seznámit se s prezentacemi zástupců ČNB, které se týkaly osobních financí, inflace, nemovitostí a výskytu krizí.

Luboš Komárek, ředitel odboru vnějších ekonomických vztahů ČNB, uvedl, že materiály prezentací jsou přístupné na webu ČNB a pedagogové je mohou volně používat ve výuce. Učitelé také získali informace o Návštěvnickém centru ČNB, které prostřednictvím expozic a programů seznamuje širokou veřejnost s prací centrální banky.

Setkání s členy ČNB a účast na seminářích pro pedagogy je často vnímána jako vzácná příležitost, jak upozornil Michael Klos, ředitel ZŠ a MŠ Slovenská. Iniciativa je důležitá, protože rozšiřuje kompetence učitelů v oblasti finanční gramotnosti a pomáhá jim vytvářet aktuální osnovy o financích pro své studenty.

Martina Kišová, učitelka z Třince, oceňuje možnost získat nové poznatky a metody, které lze následně uplatnit v praxi. Finanční gramotnost je dle jejího názoru velmi důležitá a seminář poskytuje pedagogům základ pro její zlepšení ve výuce.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.02.2024 14:55



0 +
 

Hlavní zprávy