DPO ruší posílení tramvají 11, 12 a 6, autobusy na lince 5 zůstávají

Dopravní podnik Ostrava ukončuje posílení tramvajových linek 11 a 12, které reagovalo na odklon vlaků na nádraží Ostrava-Vítkovice. Skončí také posílení linky 6. Náhradní autobusová doprava na lince 5 však zůstává kvůli technickým problémům tramvajové trati.


Dopravní podnik Ostrava dnes bude ukončovat kapacitní posílení tramvajových linek číslo 11 a 12, které byly posíleny za účelem zvládnutí zvýšeného počtu cestujících na nádraží Ostrava-Vítkovice. Toto opatření bylo přijato v reakci na odklon vlaků dálkové železniční dopravy.

Podle vyjádření mluvčí Dopravního podniku Ostrava Terezy Šnoblové bude zároveň ukončeno i posílení tramvajové linky číslo 6, která rovněž sloužila k zajištění plynulého přepravního provozu během této mimořádné situace.

Naopak, náhradní autobusová doprava zůstane nadále v provozu na lince číslo 5. Tato linka spojuje smyčku Vřesinská v Porubě s Budišovicemi. Důvodem je technická neschopnost jednokolejné tramvajové trati v tomto úseku opětovného zprovoznění.

Posílení těžkých tramvajových linek a náhradní autobusová doprava byla zavedena jako rychlá odpověď na nečekaný přesun cestujících z vlakových spojů na městskou hromadnou dopravu. Tímto opatřením se podařilo zabránit přeplnění tramvajových spojů a zajistit pohodlnou dopravu pro všechny cestující.

Veškeré změny a konec posílení tramvajových linek číslo 11, 12 a 6 vycházejí z detailního vyhodnocení poptávky cestujících a aktuálních provozních potřeb. O dalším vývoji budou cestující včas informováni prostřednictvím oficiálních kanálů Dopravního podniku Ostrava.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy