Místo podání vysvětlení nadýchal 6 promile

Opilý řidič v Kopřivnici pokračoval v jízdě po návštěvě benzínové stanice s téměř 3,8 promile alkoholu v dechu. Policisté mu odebrali řidičský průkaz, ale muž nedodržel schůzku na výslech a byl opět nalezen opilý s více než šesti promile alkoholu.


Jak uvádí policejní mluvčí Kateřina Kubzová, muž přijel na autě, zakoupil si několik lahví piva a následně pokračoval v jízdě směrem k městské části Lubina.

Policisté, kterým jeho chování neuniklo, se rozhodli jej sledovat a zkontrolovat. Muž na jejich výzvu k zastavení nereagoval, pokračoval v jízdě ještě asi jeden kilometr a zastavil u domu. Při kontrole předložil všechny potřebné doklady a poté podstoupil dechový test na přítomnost alkoholu. První měření vykázalo hodnotu přes 2,70 promile, následující dvě měření ukázaly téměř 3,80 promile alkoholu v dechu.

Policisté na místě muži zakázali pokračování v jízdě a odebrali mu řidičský průkaz. Jak mluvčí podotýká, muž přiznal, že v odpoledních hodinách vypil asi čtyři piva a večer, kdy si myslel, že už není pod vlivem alkoholu, si zajel na benzínku pro další láhve. Vzhledem k jeho opilosti byl řidič předvolán na další den k podání vysvětlení.

Muž se však v domluvené době na policejní stanici nedostavil a také nebral telefon. Policisté proto vyrazili do místa jeho bydliště, kde ho znovu našli v opilém stavu. Tentokrát muž dosáhl hladiny alkoholu v dechu přes šest promile, jak konstatuje policejní mluvčí. Jeho stav byl konzultován se zdravotnickou záchranou službou, ale protože muž nevykazoval známky zdravotních obtíží, byl ponechán doma v péči své matky. Střízlivý se na obvodní oddělení v Kopřivnici dostavil až o několik dní později.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy