Radegast věnuje 1 milion korun na zbudování osmi tůní po celé České republice

Radegast se dlouhodobě věnuje snižování spotřeby vody v pivovaru a současně podporuje řadu projektů přispívajících k zadržování vody v přírodě.


Letos spojil síly s Lesy ČR a částkou 1 milion korun podpoří výstavbu nebo obnovu tůní, které pomáhají zadržovat vodu v krajině. Do výběru projektů zapojil pivovar i veřejnost, která vybrala osm míst napříč Českem.

Radegast se problematikou ochrany vodních zdrojů zabývá dlouhodobě. Letos se spojil s Lesy ČR a společně vybrali místa po celé republice vhodná pro stavbu či obnovu tůní, které jsou jedním z vhodných opatření, jak zadržet více vody v krajině.

„Pro Radegast je šetrné zacházení s vodou zásadní téma. A to nejen uvnitř pivovaru. Uvědomujeme si, že mnoho oblastí naší země trápí nedostatečné zadržování vody v půdě. Zaprší a voda rychle steče do potoků, říček a řek, které je odvedou pryč, a v krajině pak chybí. Tůně jsou tak jedna z možností, jak zajistit, aby voda zůstala v přírodě,“ vysvětluje Petr Klíma, Senior Brand manažer značky Radegast.

Radegast podpoří výstavbu osmi projektů, které se nacházejí po celé České republice. Konkrétně se jedná o tůně ve Zlínském, Středočeském, Plzeňském, Moravskoslezském, Jihočeském, Olomouckém a Ústeckém kraji. Ve Zlínském kraji budou podpořeny dva projekty. Celkově na obnovu tůní věnuje pivovar částku 1 milion korun.

Tip redakce: Milujete pivo a chcete se pořádně zrelaxovat? Navštivte pivní lázně v Nepomuku!

Pivní lázně v Nepomuku jsou jedinečným zážitkem pro milovníky piva a relaxace. Tento malebný lázeňský komplex nabízí návštěvníkům nejenom příjemný pobyt, ale také jedinečnou možnost ponořit se do tradic českého pivovarnictví. Při návštěvě pivních lázní si můžete dopřát vanu plnou horké pivní koupele, což má povzbuzující účinky na kůži a smysly. Díky vysokému obsahu minerálů a vitamínů v pivu se pokožka regeneruje a relaxace je naprostá. 

Kromě lázní zde najdete i skvělý hotelový komplex, kde si můžete odpočinout a vychutnat si tradiční českou kuchyni. Pivní lázně v Nepomuku jsou ideálním místem pro ty, kteří chtějí spojit gastronomii, wellness a kulturu pivovarnictví do jednoho nezapomenutelného zážitku.

Zdroj: TZ Prazdroj.cz

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 28.09.2023 18:02




0 +
 

Hlavní zprávy