Nenechte si ujít festival Ostravské dny 2023

0

ostravské dny, festival ostrava


Festival Ostravské dny 2023 bude opět mohutnou přehlídkou hudby naší doby, bez estetických předsudků, široce otevřený autentickým příspěvkům skladatelů a interpretů rozsáhlého spektra generačního a mezinárodního.

Aktuálně rezonující témata i revize a znovuobjevování minulosti, desítky světových premiér a performance na nových místech, padesátka přítomných skladatelů, velké orchestry, ansámbly, špičkoví sólisté, elektronická hudba, opera i hudba pro katedrálu – to vše a daleko více bude součástí 12. bienále festivalu hudby dneška, během deseti dní i s několika koncerty denně.

Do letní Ostravy se sjede na dvě stě hudebníků z celého světa, aby byli součástí inspirativních a nezapomenutelných setkání všech, koho zajímá současnost, platforma otevřenosti, neznámého, nového, nikdy nebo dlouho neslyšeného. Bez bariér, hierarchie a bez předsudků. Napříč třemi generacemi současných tvůrců i s průniky k avantgardistům minulosti. Centrum Ostravy ožije díky festivalu na deseti místech, od sebe vzdálených několik minut chůze, včetně nového uměleckého klastru Ostravské univerzity na Černé louce a intervence do unikátních prostor městské galerie současného umění PLATO. 

Festival Ostravské dny se letos koná od 24. srpna do 2. září.

Zdroj: TZ Moap.Ostrava.cz



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář