Fridrich posiluje hokejové mužstvo

Hokejový tým Olomouce přivítá výjimečného útočníka Petra Fridricha, dosavadního hráče Vítkovic. Fridrich je známý silnými výkony na ledě a je považován za ideální posilu pro olomoucký tým.


Vstříc nové sezoně posiluje své řady hokejový tým Olomouce. První novou tváří v týmu bude výjimečný útočník Petr Fridrich, který dosud hrával za Vítkovice. Fridrich, rodák z Ostravy a vychovanec Vítkovic, je známý svými silnými výkony na ledě, což ho činí ideální posilou pro olomoucký tým.

'Jeden z mladých, ale již prověřených hráčů své generace, Petr Fridrich, přesně zapadá do našeho týmu,' prohlásil generální manažer týmu, Erik Fürst. „Fridrich své umění prokázal v minulých sezonách a nesmírně nás těší, že se nám ho podařilo získat.“

Petr Fridrich, který se nejprve prosadil ve své první extralize v sezoně 2018/2019, za sebou má úspěšné období. Následující sezonu strávil v Havířově, než se začal pravidelně objevovat za Vítkovice. Během své kariéry v extralize nastřádal 224 zápasů s působivými statistikami 37 gólů a 41 asistencí.

Brankáři ho mají na mušce, střelci proti němu stojí bezradně. Fridrichova hra je nejen elegánní, ale i efektivní, jak ukazuje jeho výkon v posledních dvou sezonách, kdy zaznamenal 22 kanadských bodů. Na jaře roku 2023 se navíc zúčastnil semifinálové série.

Fridrich, jemuž ve Vítkovicích končila smlouva, si dvakrát vysloužil pozvánku do národního týmu. V sedmi zápasech za reprezentaci zaznamenal jeden gól a dvě asistence. I přes zájem Vítkovic pokračovat ve spolupráci s tímto talentovaným hráčem se rozhodl změnit působiště.

V aktuální sezoně Fridrich odehrál celkem 55 zápasů, včetně předkola play off, kdy skóroval devětkrát a zaznamenal 12 asistencí. Jeho příchod do Olomouce je nejen zaslouženou odměnou za jeho dosavadní výkon, ale také nadějnou zprávou pro fanoušky hokeje v Olomouci.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy