Koupaliště v Odrách letos neotevře

Městské koupaliště v Odrách bude tento rok uzavřeno kvůli nevyhovujícímu technickému stavu. Opravy a rekonstrukce si vyžádají desítky milionů korun. Město se nyní chystá žádat o dotace pro financování nezbytných oprav, aby bylo koupaliště opět bezpečné pro návštěvníky a personál.


Radnice města Odrů humoru nepropadá. 'I letos přijdeme o osvěžení v místním koupališti,' uvádí s povzdechem Lucie Kaspříková, mluvčí města Odrů. Dodává, že koupaliště bude tento rok z důvodu nevyhovujícího technického stavu uzavřeno.

'Je to smutná zpráva pro všechny naše občany i návštěvníky města, kteří se těšili na koupání a lenošení ve slunci. Ale bezpečnost návštěvníků i našeho personálu je na prvním místě. Právě v tomto ohledu naše koupaliště velmi ublížilo. Je to zřejmé z odborného posudku, který potvrdil, že pozůstatky vody, prosakující do strojovny, napáchaly vážné škody,' vysvětluje Lucie Kaspříková.

Jak dodává, Oderská městská společnost, s. r. o., jako provozovatel koupaliště, dávno signalizovala, že vlivem stárnutí bazénové folie dochází k velkým průsakům vody. 'Tyto prosaky vody postupně poškodily strojovnu koupaliště tak, že je provedení oprav mimo naše finanční možnosti. Stávající zařízení úpravny vody i hydroizolační povrchy bazénových van jsou již za hranicí své životnosti. A bez výměny těchto prvků by koupaliště nebylo bezpečné nejen pro návštěvníky, ale i pro obsluhu,' přiznává.

Podle technické zprávy je bezpečný provoz koupaliště podmíněný kompletní rekonstrukcí, která by obnášela novou elektroinstalaci strojovny, opravu objektu úpravny vody, náhradu degradovaného zařízení technologické úpravny vody a další nutné zásahy. To vše ovšem stojí desítky miliónů korun.

'Rozhodli jsme se tedy poohlédnout po možnostech získání dotací. Odbor správy nemovitého majetku města Oder v současné době shromažďuje potřebnou dokumentaci k žádosti o dotaci,' dodává Kaspříková s tím, že na základě přijatých závěrů pak vedení města rozhodne o dalším postupu a rozsahu rekonstrukce koupaliště.

Její slova potvrdila technická zpráva, která doslova uvádí, že zařízení úpravny vody je schopné provozu jen díky náročné, obětavé a mnohdy nebezpečné práci obsluhy. Právě to je podle mnohých dalším důvodem, proč by se mělo přistoupit k co nejrychlejší rekonstrukci.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy