Ministerské dotace pomohou s opravou památek na Opavsku

Ministerstvo kultury České republiky v polovině července definitivně rozhodlo, že uvolní finanční prostředky na obnovu kulturních památek na Opavsku v rámci programu „Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností“.


Pro letošní rok mohli příjemci získat 605 tisíc korun. Resort kultury nakonec mezi příjemce rozdělil celou plánovanou alokovanou částku pro opavský správní obvod. Stát tak dlouhodobě pomáhá s obnovou kulturních památek v naší části kraje.

„Dotace definitivně poputují na pokračování obnovy zámku v Jezdkovicích a na obnovu kostelů – kostela Narození Panny Marie ve Stěbořicích, kostela sv. Kateřiny v Opavě-Kateřinkách a kostela sv. Valentina v Háji ve Slezsku. Pro resort kultury uvedený dotační program bezproblémově už od roku 2008 administrujeme a jsem za to rád,“ říká opavský primátor Tomáš Navrátil.
„Od zahájení dotačního programu již bylo, v opavském správním obvodu, obnoveno bezpočet kulturních památek. Na obnovu památek za toto období státní rozpočet uvolnil částku 10,531 miliónů korun, nemalé prostředky ze svého vynaložili samotní vlastníci nemovitostí,“ dodává Martin Dostál, referent odboru rozvoje města a strategického plánování opavské radnice, který tento program pro ministerstvo administruje.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy