Modulární nábytek: Využijte jej na sto způsobů

Ideální pro menší byty i rozmanité prostory. Modulární nábytek se vašim potřebám dokonale přizpůsobí. Jak správně nábytek kombinovat, aby efektivně rozděloval jednotlivé zóny v bytě a zároveň působil s ostatními kousky harmonicky?


Modulární nábytek je takový typ nábytku, který je flexibilní a přizpůsobí se interiéru, do kterého jej umístite. Většinou bývá složen z jednotlivých modulů, které se dají seskupovat a uzpůsobovat podle potřeby. Různé velikosti i konfigurace vám umožní vytvářet jedinečné sestavy, které vyřeší i menší prostory. 

TIP: Modulární nábytek je hitem posledních let. Je nadčasový, flexibilní a kdykoliv vás aktuální uspořádání omrzí, můžete je jednoduše přeskládat podle sebe. Koupit modulární sestavy můžete třeba tady: https://dubok.cz/cz/catalog/modularni-nabytek-19

Co zvážit před pořízením modulového nábytku? 

Než si bezmyšlenkovitě pořídíte první kousek, chce to znát alespoň základní koncept a účel místnosti. Od hlavní myšlenky se můžete odpíchnout dál a zvolit si takové kousky, které budete potřebovat. 

  • Jedna z nejdůležitějších věcí je velikost prostoru. Podle toho vybírejte i velikost nábytku či počet modulů, ze kterých bude nábytek složený. 
  • Popřemýšlejte nad tím, jak plánujete místnost využívat. Pokud chcete mít čistě obývací pokoj, pak vám postačí gauč a konferenční stolek. Chcete-li jej ale využívat i jako ložnici, pracovnu či místo ke cvičení, je potřeba tomu uzpůsobit i vybavení. 
  • Zjistetě si u jednotlivých druhů nábytku, jaké možnosti konfigurace nabízí. Dá se měnit orientace nábytku, varianty rohu, strany?
  • Nezapomeňte na materiály a provedení nábytku. Investujte do kvalitních kousků, které vám vydrží opravdu dlouho. Právě materiál vám co se týče kvality, může hodně napovědět. 
  • Slaďte nábytek i s celkovým designem vašeho bytu. Vybírejte takový, který bude ve stejném stylu, případně volte kombinace, které spolu budou ladit. 

Vytvořte si svou sedačku na míru

Představte si, že potřebujete specificky seskládanou sedací soupravu. S modulárním kouskem žádný problém. Zvolte si počet dílků, šířku sedáku, orientaci na pravý či levý roh. Nebo si ze sedačkové sestavy vyčleňte místo na sezení i na ležení. Cokoliv prostor a vaše fantazie dovolí, je povoleno.

Modulární obývací stěny kombinujte podle potřeby

Stejné je tomu i u skříněk a televizních stolků do obýváku. Modulární obývací sestavy můžete opět velmi snadno kombinovat. Doporučujeme však zvážit, kolik jednotlivých položek se vám do pokoje vejde, aby prostor stále působil vzdušně a vy jste se v obýváku mohli komfortně pohybovat. Někdy méně znamená více.

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy