Nová cargo linka z Mošnova posílí logistiku o 1800 tun

Letiště Ostrava oznámilo zahájení nové cargo linky do Almaty v Kazachstánu, což pomůže zvýšit kapacitu nákladní přepravy. Nová linka by měla přidat přibližně 1800 tun.


V úterý oznámilo Letiště Ostrava spuštění nové cargo linky do Almaty v Kazachstánu, což je významný krok v rozvíjení nákladní přepravy na letišti. Projekt řídí Radek Podstawka, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu za hnutí ANO.

'Díky novému spojení se předpokládá zvýšení celkového nákladu asi o 1800 tun,' uvedl Podstawka. 'Jsem rád, že naše zaměření na rozvoj osobní i nákladní dopravy přináší výsledky. Nové pravidelné linky do španělské Malagy a Podgoricy v Černé Hoře zvyšují kapacity osobní dopravy a dynamicky se rozvíjející cargo doprava znamená, že Mošnovské letiště je více než schopné zvládnout nároky na odbavený náklad.'

Podstawka připomněl, že letiště v loňském roce dokončilo stavbu nového cargo terminálu o rozloze 4 500 metrů čtverečních. Terminál s kapacitou až 36 tisíc tun ročně je vybaven technologiemi, které umožňují efektivnější kompletaci nákladu na letecké palety a kontejnery.

Ondřej Musil, manažer pasažérské přepravy Letiště Ostrava, uznal obrovský potenciál letiště v rozvoji nákladní přepravy. 'Dříve stanovená strategie s větším zaměřením na nákladní přepravu se ukázala jako krok správným směrem,' uvedl. 'Nový cargo terminál je jasným důkazem toho, že naše obchodní aktivity směřují správnou cestou.'

Petr Mikel, obchodní ředitel společnosti EGT Express CZ, uvedl, že vnímají Letiště Ostrava jako velmi silný a strategický logistický HUB. 'Neustále se snažíme navýšit objemy na již existujících linkách a budovat nová spojení. Linka do Almaty je dalším zásadním krokem v rozšiřování našeho portfolia leteckých zásilek,' řekl Mikel.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy