Objevte budoucnost vzdělání během dvou dnů v VŠB-TUO!

Víkendové dny otevřených dveří na VŠB-TUO představily středoškolákům studijní programy v technických oborech. Největší zájem mají studenti o informatiku, ekonomii, stavebnictví a bezpečnostní studia. Zájem o technické obory roste také díky popularizačním aktivitám, jako je Junior univerzita pro mladší děti.


Víkendové dny otevřených dveří na VŠB-TUO, jedné z předních technických univerzit v České republice, lákaly středoškoláky k poznání různých oborů a studijních programů. Akce byla příležitostí pro uchazeče o studium na vysoké škole, kteří se prostřednictvím exkurzí, expozic, přednášek a zajímavých ukázek mohli seznámit s nabídkou studia a možnostmi uplatnění absolventů jednotlivých oborů.

Podle mluvčí VŠB-TUO Petry Halíkové se o technické obory hlásí stále více středoškoláků. „Je samozřejmě velký zájem. Letos máme ještě takovou novinku, a to je to, že Ekonomická fakulta, která se bude letos stěhovat z centra do porubského kampusu, je tady taky letos poprvé a tím samozřejmě zase naroste v rámci kampusu počet účastníků. Takže jsme samozřejmě rádi, že to všechno pojmeme,” řekla Halíková.

Tradičně největší zájem studentů je o obory informatika, ekonomie, stavebnictví a bezpečnostní studia. Roste však i zájem o strojírenství, což potvrzuje mluvčí univerzity: “Rostou nám ale i zájemci o strojařinu. Takže my jsme rádi, že můžeme nabídnout to, o co je zájem.\


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy