Revitalizace Gagarinova náměstí: Parčík s novými stromy, lavičkami a osvětlením

Revitalizace parčíku Gagarinova náměstí v Karviné-Ráji začne na jaře. Úpravy zahrnují opravu zídek, chodníčků, nové lavičky, odpadkové koše a parková svítidla. Středem pozornosti budou nově vysazené stromy. Hotovo by mělo být koncem června.


Gagarinovo náměstí poblíž ulice Kosmonautů se chystá prožít změnu. Desítky let známé místo v Karviné-Ráji projde revitalizací, která začne už letos na jaře. Parčík bude procházet úpravami, jako je oprava zídek, chodníčků a přibudou zde nové lavičky, odpadkové koše a parková svítidla. Středem pozornosti budou nově vysazené stromy, které zpestří krajinu tohoto klidného náměstí.

Jan Wolf, primátor Karviné, uvádí: “Je to plánovaná akce, která byla připravována v loňském roce projekčně a v jarních měsících začne samotná rekonstrukce, koncem června bude hotovo.' Jana Maierová, vedoucí Odboru komunálních služeb MMK, dodává: 'Tady dojde k celkové úpravě parčíku, dojde k opravě zídek, které lemují parčík, k opravě chodníčků, které budou nahrazeny v zámkové dlažbě, opraví se schodiště a přibude nový mobiliář - odpadkové koše, nové lavičky a nainstalována budou parková svítidla.”

Dominantou parčíku budou nově vysazené stromy. 'Bude tady vysazeno osm stromů, z toho šest okrasných jabloní, jedna katalpa a jedna magnolie, rovněž tady budou provedeny výsadby, trvalkové záhony, které doplní okrasné kameny s většími okrasnými travinami,' říká Jana Maierová.

Chodníky vedoucí k restauraci a obchodu zůstanou ve stejném stavu. Jan Wolf vysvětluje: 'Je to trochu i komplikovanější, protože ne všechny pozemky jsou města, jsou tam pozemky soukromých vlastníků a do těch my vstupovat nemůžeme. Bude na nich záležet, jestli ty chodníky dají do pořádku.' Primátor také dodává, že pokračují v revitalizaci jednotlivých prostranství, například prostranství “u Brna”. Věří, že v letošním roce projekčně připraví prostranství U skleníku poblíž nemocnice v Karviné-Ráji.

Kromě toho se připravuje i výběrové řízení na zhotovení rekonstrukce prostranství na ulici Nedbalova. Samotná proměna tohoto prostranství počítá s novými chodníky, přibudou zde parkovací stání, mobiliář a také se vysadí nová zeleň. Revitalizace parčíku Gagarinova náměstí tedy přinese nejen estetické vylepšení, ale i praktické využití této zelené oázy ve městě Karviná-Raj.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy