Den rodin s otevřeným srdcem aneb Spolu ruku v ruce

0

den rodin s otevřeným srdcem, spolu ruku v ruce, ewa farna, ostrava


Hlavním cílem akce je přiblížit život neformálních pečujících o osobu s postižením a také prezentovat téma pěstounské péče široké veřejnosti. Tato událost se uskuteční dne 23. 9. 2023 v Trojhalí Karolina v Moravské Ostravě od 13 hodin.

V rámci akce se můžete těšit na koncert EWY FARNE, hudební vystoupení kapely Třesk, novocirkusové show jak pro nejmenší, tak i větší návštěvníky pod vedením Žongléros Ansámbl, vystoupení Cirkusu trochu jinak s názvem Circus teens academy a také na bohatý doprovodný program.

Danou akcí chceme také vyjádřit podporu a poděkovat neformálním pečujících a pěstounům za jejich úctyhodnou roli.

V rámci akce bude předán symbolický šek s finanční podporou dvou projektů svépomocných skupin sdružujících pečující o blízkého člena rodiny s postižením a dále ocenění v oblasti náhradní rodinné péče.

DOPROVODNÝ PROGRAM:

  • Cirkusové workshopy

  • Malování na obličej

  • Malování pískem

  • Skákací hrad pro nejmenší

  • Kreativní dílničky

  • Autorské čtení

Interaktivní zážitkové workshopy jsou zaměřené na přiblížení života osob s postižením a pěstounské péče široké veřejnosti. Účastníci si budou moct vyzkoušet např. simulaci zrakového postižení i jiných zdravotních překážek; dále budou moci zhlédnout, jak probíhá polohování nemocného v domácím prostředí; prostřednictvím audio ukázek se seznámit s vnímáním u osob s demencí či si vyzkoušet používání kompenzačních pomůcek využívaných při péči o druhého člověka nebo pomůcek terapeutických používaných v oblasti náhradní rodinné péče.

Prostory Trojhalí pro Vás budou otevřeny již od 12 hodin.

Vstupné na akci je ZDARMA.

Zdroj: TZ Moap.Ostrava.cz



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář