Nová komfortní zóna u Kališova jezera láká návštěvníky

V blízkosti Kališova jezera byla dokončena moderní jednopodlažní budova, která zlepšuje komfort návštěvníků. Nabízí plavcům soukromí při převlékání, hygienu a občerstvení.

0

Před 4 dny

Gulášové slavnosti: Soutěž, hudba a ochutnávky zdarma

Dne 27. července 2023 se v amfiteátru na Horečkách uskuteční Gulášové slavnosti, které začnou v 9:30.

0

Před týdnem

Klimkovická sanatoria se mění! Investují do robotická chůze a kognitivní terapie

Psycholog Miloslav Šebela, který pracuje v sanatoriích 30 let, vzpomíná na změny ve skladbě pacientů a složitější povahy případů. Zatímco v 90. letech zvládal klienty sám, dnes mu pomáhá tým psychologů.

0

Před týdnem

Zoo Ostrava utratila starší medvědici kvůli zdravotním problémům

V Zoo Ostrava museli utratit starší medvědici kvůli zdravotním problémům. Medvědice se narodila v Gdaňsku v roce 1989 a do Ostravy byla převezena ve dvou letech.

0

Před 3 týdny

Podnikání v Česku zažívá v roce 2024 mimořádný růst

Meziroční nárůst nových společností činí 4 %. Na každých 10 zaniklých firem připadá 25 nových. Roste i počet živnostníků, za první tři měsíce roku jich přibylo 23 000. Firmám se daří, klesá počet bankrotů. Nejvíce nových firem vzniká v sektoru výroby a rozvodu elektřiny. Spotřebitelský optimismus roste.

0

Před měsícem

Minulost Bredy ožívá: Oprava obchodního domu vrcholí a lidé nahlížejí původními okny

Opava se dostala do popředí díky výstavě k 150. výročí podnikatele Davida Weinsteina. Organizátorem je Spolek na záchranu obchodního domu Breda. Výstava ukazuje Weinsteinův život a význam obchodního domu postaveného podle architekta Leopolda Bauera. Rekonstrukce budovy financovaná městem zahrnuje renovaci fasády a dalších prvků.

0

Před měsícem

Ústavní soud potvrdil noční vyhlášku v Píšti, ombudsman kritizuje

Ústavní soud ČR zamítl návrh veřejného ochránce práv na zrušení obecní vyhlášky upravující výjimky z nočního klidu. Soud potvrdil, že vyhláška je v souladu se zákony. Starosta obce uvítal rozhodnutí pozitivně, zatímco ombudsman kritizoval vysoký počet výjimek.

0

Před měsícem

Košťálek z Dynama do Vítkovic

Obránce Jan Košťálek opouští Dynamo Pardubice a přestupuje do Vítkovic. Košťálek, který za tři sezony odehrál 185 zápasů a nasbíral 111 bodů, se rozhodl pro Vítkovice díky jejich profesionálnímu přístupu. Přestup potvrdil sportovní ředitel Petr Sýkora, který vyjádřil vděčnost za jeho přínos pro tým.

0

Před měsícem

Rýmařov přemění školu na moderní úřad

Rýmařovská radnice plánuje rekonstruovat starou školní budovu a vytvořit nové administrativní centrum. Projekt sjednotí úřední služby v bezbariérovém objektu, což zefektivní provoz. Náklady jsou odhadovány na 75 milionů korun. Zahájení je plánováno na leden 2025, dokončení do konce roku.

0

Před měsícem

Festival pod zámkem: Stand-up, rock a DJ show!

Festival pod zámkem 2024 proběhne 21.-22. června v obci Dívčí Hrad. V pátek vystoupí stand-up komici z Na stojáka a kapela Fredy & Krusty. V sobotu se můžete těšit na Light&Love, Duo Jamaha, Bereniku Kohoutovou, skupinu Nebe a DJ René Jančíka.

0

Před 2 měsíci

Seznamte se s železničními dějinami Ostravska

Moravskoslezské železniční muzeum v Ostravě, otevřené v roce 2013, rychle získalo věhlas díky prostorným výstavním plochám a bohatým sbírkám exponátů z historie železnic. Návštěvníci mohou vidět repliky signalizačních zařízení, modelová kolejiště i funkční trenažér lokomotivy.

0

Před 2 měsíci

Policie chytila padělatele falešných vstupenek z Pelhřimovska

Policie dopadla čtyřiatřicetiletého muže z Pelhřimovska, obviněného z padělání a prodeje falešných vstupenek na MS v hokeji a ME ve fotbale, čímž způsobil škodu ve výši 600 tisíc korun. Muž přiznal výrobu a prodej podvodných vstupenek, hlavně na zápasy českého týmu.

0

Před 2 měsíci

Liga vzkvétá - sponzoři navýšili příspěvky pětinásobně

Zatímco dosud bylo vypláceno 150 milionů korun ročně, nyní částka dosahuje téměř pětinásobku. Sponzoři jako O2 TV, Chance a Betano poskytli vysoké příspěvky, další možnosti se ještě řeší. Kluby očekávají významné zlepšení kvality ligy.

0

Před 2 měsíci

Prskavec chce dvě medaile z Paříže

Jiří Prskavec sní o zisku dvou olympijských medailí ve dvou různých disciplínách na hrách v Paříži, inspirován úspěchem Jessiky Foxové. Po zlatě v kajaku na olympiádě v Tokiu se soustředí také na kánoi.

0

Před 2 měsíci

Raketový skok daně z nemovitostí může otřást realitním trhem

Sazby daně z nemovitostí v ČR vzrostly v průměru o 80 %. Nové výměry daní jsou rozeslány od poloviny dubna a jejich nezaplacení může vést k finančním sankcím. Obce mohou navíc zvýšit místní koeficient daně, což může vést k dalším nárůstům.

0

Před 2 měsíci