Moravskoslezský kraj zve na festival Colours of Ostrava

I letos přispěje do programu.


I letos Moravskoslezský kraj významně podpořil multižánrový hudební festival Colours of Ostrava. Kromě koncertů, diskuzí, workshopů nebo divadla zveme festivalové hosty i na program, který si pro ně připravil Moravskoslezský kraj. Stánek kraje bude letos ve stylu recyklace a upcyklace, návštěvníky čekají soutěže i tvořivé dílny. V Gongu bude výstava o transformaci regionu, v rámci Meltingpotu kraj představí svou vodíkovou vizi.

„Colours of Ostrava jsou jedním z klenotů, kterými se náš kraj může pochlubit. Je to festival, za kterým se k nám sjíždějí lidé z celé republiky, dokonce i hosté ze zahraničí. Je to vysoce prestižní akce, kterou kraj i letos finančně podpořil. U našeho stánku si lidé mohou mezi koncerty příjemně odpočinout v pohodlných lehátkách, prohlédnout si upcyklované krajské výrobky a denně si o ně v 15 hodin dokonce zasoutěžit. Taky si recyklaci nebo upcyklaci budou moci sami vyzkoušet,“ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Jan Krkoška s tím, že výtvarné dílny na krajském stánku zajistí krajská Galerie výtvarného umění v Ostravě.

Kromě zábavy kraj na Coloursech nabídne i prezentaci svých projektů a vizí.

„V prostorách multifunkčního centra Gong bude výstava, kde představíme transformaci našeho kraje směrem od těžkého průmyslu k inovacím a výzkumu, lidé se díky QR kódům seznámí s našimi plány a vizemi. Moravskoslezský kraj už dávno přestává být špinavou Popelkou, podařilo se nám nastartovat dynamickou proměnu, kterou chceme lidem na Coloursech přiblížit,“ vysvětlil hejtman kraje Jan Krkoška a doplnil, že dalším příspěvkem do programu festivalu bude hodinový blok v rámci Meltingpotu, který se bude věnovat krajské podpoře vodíkových technologií a vizi vytvořit z regionu „vodíkové údolí“.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy