Nový magnetický marker zvyšuje přesnost v léčbě nádorů prsu

Lékaři v Opavě úspěšně použili magnetické zrno Sirius Pintuition při operaci rakoviny prsu. Nová technologie nabízí větší přesnost a není radioaktivní, přičemž lze zrna umístit do tumoru i po delší dobu.


Lékaři v Slezské nemocnici v Opavě jako první v České republice použili při operaci onemocnění prsu magnetické zrno Sirius Pintuition. Jedná se o revoluční nástroj, který využívá princip magnetismu pro přesnou lokalizaci nádoru a toho lze dosáhnout díky udávání vzdálenosti od detekční sondy v milimetrech a signalizaci směru. Tato inovativní technologie byla schválena našimi zdravotními pojišťovnami v březnu tohoto roku.

'Tato technologie přináší řadu výhod pro pacienty,' řekl onkochirurg Jan Žatecký. 'Oproti jódovým zrnům není radioaktivní, lze jej umístit do tumoru i po delší dobu a nabízí větší přesnost při jeho detekci.'

Zahájení používání této nové metody na českém území je významným krokem v boji proti rakovině prsu. Buďme hrdí, že se naše zdravotnictví pohybuje vpřed a zavádí nejmodernější a nejkvalitnější postupy pro léčbu tohoto zákeřného onemocnění.

'Operace s použitím magnetického zrna Sirius Pintuition byla velmi intuitivní a nádor se nám podařilo u obou pacientek bezpečně najít a odstranit', dodal Dr. Žatecký.

Evropský ředitel firmy Sirius Medical z Nizozemska, Kees Ruck, byl přítomen při těchto historických operacích, stejně jako zástupci firmy Aspironix, která v ČR zastupuje výrobce a zapůjčila detekční sondu k operaci.

Matúš Peteja, primář chirurgie a centrálních operačních sálů, zdůraznil, že „použití této metody v Slezské nemocnici v Opavě ukazuje, že pracujeme na nejvyšší odborné úrovni.”

Karel Siebert, ředitel Slezské nemocnice, vyjádřil své poděkování a radost nad úspěchem operací: 'Děkuji všem, kdo se na tomto významném úspěchu podíleli.'

Zmíněné operace jsou jen počátkem nové éry v léčbě rakoviny prsu v České republice. Slučuje nejnovější technologické inovace s odborností a péčí našich zdravotnických pracovníků, což přináší novou naději pro všechny pacienty bojující s touto chorobou.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy