Nový projekt přináší komfortní bydlení v Bruntále

Projekt v Bruntále se zaměřuje na zlepšení bydlení a infrastruktury, včetně elektrického napojení, vodovodní a kanalizační sítě a internetu. Výstavba zahrnuje komunikace pro domy a cestní síť, s celkovým dokončením v roce 2026.


Zahájený projekt zaměřený na infrastrukturní výstavbu v Bruntále se snaží zlepšit podmínky bydlení v oblasti. Cílem projektu je kompletní vybavení vybrané lokality, včetně elektrického napojení, připojení k vodovodní a kanalizační síti a přístupu k internetu. Staveniště pro tuto rozsáhlou úpravu již bylo předáno a práce probíhají.

Součástí tohoto grandiózního projektu je výstavba komunikací pro jednotlivé domy a celé cestní sítě pro danou lokalitu. Klíčovým bodem připojení bude nově vytvořená komunikace z ulice Staroměstská. Tato ulice bude sloužit jako hlavní přístupová vona k novým stavebním lokalitám, čímž se zabrání perturbacím obyvatel sousedních ulic.

Futuristický výhled na lokalitu je velice lákavý. Připravovaný projekt je koncipován k zastiňování Hrubého Jeseníku a Pradědu a zahrnuje výstavbu devíti čtyřpatrových bytových domů a celé řady řadových a rodinných domů. Pro realizaci těchto plánů je zde připraveno celkem 75 parcel.

Celková příprava lokality by měla být dokončena do roku 2026. Dokumenty pro stavební povolení a provedení stavby jsou již zpracovány a vše je připraveno k další expanzi. 'Příprava nebyla jednoduchá, a to již od začátku vyjednávání na ministerstvech v roce 2009. Nicméně nesezkal se naší podpoře a těší se téměř jednomyslné podpoře mezi zastupiteli,' uvedl místostarosta PETR RYS (STAN).

Finance pro projekt pocházejí z různých zdrojů a jsou pro město prioritou. Stát přispívá významnou částí prostřednictvím Ministerstva financí a Ministerstva průmyslu a obchodu. Mohutné investice do projektu předčí všechny dosud největší investice ve městě. Tato fáze přípravy lokality má rozpočet 172,5 milionu korun bez DPH, ke kterému město přidalo 5,6 milionu korun a další miliony šly na projektovou přípravu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy