Od krádeží k loupežím

Karvinsko - policisté objasnili dvě krádeže a dvě loupeže, které se udály konce loňského roku v Bohumíně.


Od krádeží k loupežím Karvinsko - policisté objasnili dvě krádeže a dvě loupeže, které se udály konce loňského roku v Bohumíně.  Ve druhé polovině prosince došlo v Bohumíně na čerpací stanici k loupežnému přepadení. Maskovaný a ozbrojený muž vstoupil těsně před zavírací hodinou do prodejních prostor a pod pohrůžkou násilí požadoval vydání finanční hotovosti, což žena v obavě o svůj život učinila. Z kasy mu vydala více než 18 000 korun. Muž si pak ještě vzal z regálu doutníky a cigarety a ženě odcizil mobilní telefon. Celková škoda byla následně vyčíslena na zhruba 23 000 korun. Bohumínští policisté i kriminalisté neprodleně zahájili rozsáhlé pátrání. Jejich místní a osobní znalost, spolupráce se strážníky, desítky hodin strávených při vyhodnocování dokumentace a kamerových záznamů, je postupně dovedly k možnému pachateli. Veškeré indicie také nasvědčovaly, že by mohl mít na svědomí ještě další tři skutky, které se zhruba od poloviny listopadu v Bohumíně udály.
Podezřelý muž, poté co byl koncem prosince zadržen, svou trestnou činnost zprvu popíral. Ovšem na základě předložených důkazů se přiznal nejen k loupeži na čerpací stanici, ale také k dalším loupeži v jiné prodejně a dvěma krádežím.
Ve druhé polovině listopadu 2023 měl  dvaatřicetiletý muž po rozbití skleněné výplně vniknout do jedné provozovny v Bohumíně. Po prohledání místnosti měl odcizit finanční hotovost ve výši zhruba 5 000 korun. Téměř stejnou škodu měl způsobit násilným vniknutím.
O dva dny později měl z jiné bohumínské prodejny odcizit kovovou kasičku s tisíci korunami. Prodavačku, které jeho čin spatřila, měl zastrašit náznaky úderů.
Od náznaků k činu měl přejít začátkem prosince. Rovněž v Bohumíně, dvě hodiny po poledni, měl maskován a ozbrojen nožem vstoupit do květinářství. Zbraň sice nepoužil, ovšem prodavačku měl udeřit pěstí tak silně, že upadla na zem. Poté měl z prodejního pultu vytáhnout šuplík s tržbou. Finanční hotovost ve výši téměř 8 000 korun měl vzít a z prodejny utéct.
Kromě přiznání k uvedeným skutkům uvedl, že více než rok žádnou trestnou činnost nepáchal a snažil se živit poctivě. Ale dostal se do finančních problémů a chtěl pouze zajistit chod domácnosti a rodině udělat pěkné Vánoce. Kriminalisté 2. oddělení obecné kriminalisty územního odboru Karviná jej koncem loňského roku obvinili ze spáchání přečinů krádeže a zvlášť závažných zločinů loupeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let. V současnosti je obviněný muž ve vazbě. por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
3. 1. 2024



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 03.01.2024 11:18



0 +
 

Hlavní zprávy