Tradiční festivaly, nové projekty a mezinárodní soutěže

Ostrava se rozhodla v roce 2023 podpořit kulturu a umění částkou 50 milionů Kč. Financované projekty zahrnují tradiční akce, jako jsou hudební festivaly Colours of Ostrava a Beats for Love, divadelní přehlídka Dream Factory Ostrava a Svatováclavský hudební festival, i nové projekty, jako mezinárodní soutěž v break dance.


V roce 2023 se město Ostrava rozhodlo podpořit kulturu a umění částkou 50 milionů korun. Tyto finanční prostředky budou použity na financování tradičních i nových projektů, které by měly oživit místní kulturní scénu a přilákat návštěvníky z celého světa. Tento krok je důkazem, že město Ostrava bere svou roli kulturního centra vážně a chce dále usilovat o rozvoj místního kulturního života.

Mezi vybranými projekty mají zastoupení jak aktivity tradiční, které je možné v Ostravě vídat již řadu let, tak projekty nové, uvedla mluvčí ostravského magistrátu Gabriela Pokorná. K tradičním akcím vedle velkých hudebních festivalů Colours of Ostrava a Beats for Love patří podle Pokorné rovněž divadelní přehlídka Dream Factory Ostrava a Svatováclavský hudební festival, který je největším mezinárodním festivalem duchovní hudby v Česku. 'Za menší, ale mezi lidmi již také dobře známé podniky bych jmenovala kulturní programy pří zóny Malá Kodaň na Havlíčkově nábřeží v centru Ostravy nebo Cyklus komorních koncertů,' jmenovala mluvčí. 'Podpoříme také celoročně fungující centra, kluby a galerie jako kulturní centrum zámek Poruba nebo Provoz či Cirkus trochu jinak.'

Festival Beats for Love láká na velká jména, vystoupí i Lost Frequencies


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy