Vražda v lesoparku: Láska k bezdomovkyni skončila tragédií

V pondělí 22. srpna došlo v Lesoparku Bělský Les k tragické události, kdy muž ubodal bezdomovce. Soud jej odsoudil na 12 let odnětí svobody, ale rozsudek ještě není pravomocný. Obviněný tvrdí, že se bránil před útokem, soud mu však neuvěřil.


V pondělí 22. srpna 2022 krvavý incident otřásl klidným Lesoparkem Bělský Les v ostravském obvodu Jih. Muž byl odsouzen za ubodání bezdomovce, který následkem masivní ztráty krve skonal na místě události. Následný soudní proces vyústil v trest dvanácti let odnětí svobody, ale odsouzený i státní zástupce si ponechali lhůtu pro případné odvolání, takže rozsudek ještě není pravomocný.

Sám pachatel, chloubou svého zaměstnavatele a milovníkem mladé ženy - bezdomovkyně, se z tohoto šokujícího incidentu pokouší vyvléknout tvrzením o nutné sebeobraně. Bezdomovce a jeho přátele, kteří se ho údajně začali dobírat poté, co se jeho přítelkyně s penězi na cigarety již nevrátila, obvinil z fyzického napadení.

Podle jeho výpovědi se situace vyhrotila, když byl sražen k zemi, kopán a dušen až do doby, kdy se mu podařilo vstát a poté už si prý nic dalšího nepamatuje. Takové obvinění by mohlo přinést klíč k ospravedlnění, pokud by tomu soudce uvěřil.

Bohužel pro Slivku, soud mu neuvěřil. 'Se svým tvrzením o brutálním útoku přišel až půl roku po činu,' připomněl soudce. 'Navíc, den po údajném tak brutálním útoku měl jen dvě odřeniny na hlavě a rozbité koleno. Kdyby se vše stalo, jak říká, byla by zranění mnohem rozsáhlejší a závažnější'.

Soudce také zdůraznil, že se incident stal pod vlivem alkoholu, což bylo dalším kritickým faktorem. Mrtvý muž měl v krvi 2,7 promile alkoholu.

Slivka, dosud bezúhonný občan, byl poté odsouzen k dvanáctiletému trestu odnětí svobody. K tomuto trestu byly přidány peněžité náhrady pro matku a bratra oběti ve výši 750 a 400 tisíc korun.')



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy