Začátek vylepšení protipovodňových zdí

Po záplavách v roce 2010 začínají vylepšení protipovodňových opatření v Pudlově a Starém Bohumíně. Kvůli tomu bude dočasně uzavřena oblíbená místní cyklostezka, což omezí aktivity obyvatel i turistů. Radnice se pokusí vyjednat omezený provoz na cyklostezce o víkendech.


Po nezadržitelných záplavách v roce 2010, které jasně ukázaly nedostačující ochranu před velkou vodou na úseku Pudlova a Starého Bohumína, se konečně řeší vylepšení protipovodňových opatření. V těsném sousedství bunkru MO-S5 Na Trati se silnice a okolní pozemky setkaly s obrovskou silou přírody, která způsobila značné škody. Ředitelství silnic a dálnic nyní našlo potřebné finance na zlepšení ochrany a práce na navýšení protipovodňových zdí mají začít hned po Velikonocích.

Kvůli těmto pracům dojde k dočasnému uzavření jedné z nejoblíbenějších místních cyklotras. Tato trasa je zásadní nejen pro turisty, ale také pro místní obyvatele. Je to však jediná přístupová cesta pro stavební techniku, která bude potřebná pro tento rozsáhlý projekt. Občanům Bohumína se tak zkomplikuje možnost využití stezky pro bruslení nebo cyklistiku.

Tuto nepříjemnou skutečnost omlouvá Jana Končítková, mluvčí radnice. „Bohužel pro bruslaře nemáme k dispozici náhradní řešení. Teoretická možnost je využití břehu řeky Odry pro cyklistiku, budeme situaci monitorovat a zjišťovat aktuální stav trati. Dále se pokusíme s vedením stavební firmy vyjednat provoz po cyklostezce alespoň o víkendech, kdy se na zvýšení protizáplavových zdí nebude pracovat a technika bude stát,“ sdělila Končítková.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy