Pozor na falešné vstupenky na mistrovství světa v hokeji

0

falešné vstupenky, hokej, mistrovství světa, podvody s vstupenkami, mobilní policejní jednotky, blog, region24


Policie varuje fanoušky hokeje před falešnými vstupenkami na nadcházející mistrovství světa. Mobilní policejní jednotky budou před stadiony v Praze a Ostravě řešit podvody s vstupenkami a pomáhat podvedeným fanouškům s podáním trestních oznámení.

Policie varuje fanoušky hokeje, že se mohou setkat s množstvím falešných vstupenek při nadcházejícím hokejovém mistrovství světa. Proto bude u stadionů v Praze a Ostravě k dispozici mobilní policejní jednotka, která se bude věnovat těm, kteří se stali obětí podvodníků prodávajících falešné vstupenky.

Mobilní policejní stanice budou stát před hokejovými stadiony v Praze a Ostravě, pomocí nichž bude moci policie rychle a efektivně řešit případy podvodů s vstupenkami. Ačkoli to podvedeným fanouškům nebude moci zajistit vstup na zápas, usnadní jim aspoň podání trestního oznámení.

Policie bude k dispozici také pro ty, kteří si nevědomky koupili falešné vstupenky a nebude jim umožněn vstup na zápas. Policisté očekávají velké množství takových případů. „Během posledního mistrovství světa v ledním hokeji, které se konalo v roce 2015 v naší zemi, jsme zaznamenali přibližně pět tisíc kybernetických trestných činů nebo činů spojených s kyberprostorem,“ uvedl vedoucí oddělení kybernetické kriminality pražské policie Václav Písecký.

Mobilní stanice umožní policistům na místě shromažďovat důkazy, které by mohly pomoci v lokalizaci pachatelů. Ale policie zdůrazňuje, že fanoušci, kteří se stanou obětí těchto podvodů, pravděpodobně nedostanou náhradní vstupenku na zápas.

Policie dále vybízí k obezřetnosti při nákupech vstupenek, a to zejména na internetu. Jedinou jistotou je podle nich nákup u oficiálních prodejců, kterými jsou Ticketportal a Ticketmaster.

Kromě toho policie vyzývá fanoušky, aby na zápasy nenosili zakázané předměty, včetně zbraní nebo pyrotechniky, ale také jídlo a pití. Policisté doporučují divákům, aby během zápasů dávali pozor na své osobní věci a nenabízeli zavazadla s cennými předměty v autech zaparkovaných u stadionů.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář