Úžasný skok do výšky: Český sportovec překonal hranici 230 cm!

Český výškař Filip Štefela zvítězil na mezinárodním atletickém mítinku Beskydská laťka, kde podruhé v této sezoně překonal hranici 230 cm. Tento výkon mu zajistil prvenství v soutěži mužů a potvrdil jeho skvělou formu před olympijskými hrami. Ve svém úvodním pokusu přeskočil výšku 230 cm na druhý pokus.


Český výškař Filip Štefela dosáhl výjimečného úspěchu na mezinárodním atletickém mítinku Beskydská laťka v Třinci, kde se mu podruhé v této sezoně podařilo překonat hranici 230 centimetrů. Tento výkon přinesl Štefelovi prvenství v soutěži mužů a zároveň potvrdil jeho vynikající formu před olympijskými hrami.

Ve svém úvodním pokusu Štefela zdolal výšku 230 cm na druhý pokus, čímž navázal na svůj úspěšný výkon z předchozího závodu ve Stromovce. Zlepšení formy vysvětloval svým změněným rozběhem, který si všiml jeho trenér: 'Trenér si všiml, že mám krátký rozběh, že z toho 230 neskočím, tak jsme to posunuli o dva kroky dál a podívejte, už dvakrát 230 v této sezoně,' řekl Štefela v rozhovoru po vítězství na ploše.

Hranici 230 cm překonal letos bývalý mistr Evropy do 23 let jako první český výškař od roku 2015, kdy se to povedlo jeho trenérovi Jaroslavu Bábovi. Štefelův výškarský úspěch byl navíc zaznamenán v mezinárodních statistikách, neboť veřejné závody ve Stromovce nebyly součástí kalendáře Evropské atletiky.

Kromě Štefely byly na stupních vítězů přítomny další výškařské hvězdy. Druhý skončil Američan Shelby McEwen, který přeskočil 227 cm, a třetí německý výškař Tobias Potye se stejným výkonem 227 cm. V soutěži žen zvítězila Řekyně Tatiana Gusinová, která zdolala 190 cm. Češka Markéta Pešová skončila na 11. místě s 177 cm a její krajanka, Klára Krejčíříková, na 12. místě také s 177 cm.

Následujícím výškarským mítinkem stříbrné kategorie World Indoor Tour bude v sobotu Hustopečské skákání. Účastníci se mohou těšit na další bitvu mezi vrcholnými atlety ve výšce, ve které bude Štefela usilovat o další úspěchy a případné vylepšení svého osobního rekordu či dokonce olympijského limitu 233 cm.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy